Lovro Planko odprto evropsko prvenstvo otvoril z bronom

Slovenski biatlonec Lovro Planko se je izkazal na individualni tekmi v Lenzerheideju in na odprtem evropskem prvenstvu poskrbel za prvo slovensko kolajno.

Lovro Planko je navdušil v streljanju. Foto: Sloski

Na odprtem evropskem prvenstvu sta bili danes za uvod na sporedu posamični tekmi. V moški konkurenci se je izkazal Lovro Planko, ki je s tretjim mestom poskrbel za izjemen uspeh. Planko se je na 20-kilometrski preizkušnji izkazal z izjemno zanesljivim streljanjem, saj je zgrešil zgolj en strel na prvem postanku. Z odličnim tekom in zgolj minuto pribitka je prišel do bronaste kolajne. Boljša sta bila zgolj Norvežan Endre Stroemsheim, ki je do zlata prišel z 20 zadetimi streli in Ukrajinec Anton Dudčenko, ki je tako kot Planko zgrešil enkrat. Na tekmi sta nastopila še Matic Repnik in Matic Bradeško, ki pa nista bila dovolj natančna na strelišču. Repnik je bil s tremi minutami pribitka 61., Bradeško pa s petimi 86.

Pri dekletih je svoj veliki talent znova pokazal Lena Repinc, ki pa je po enkrat zgrešila na prvem in zadnjem postanku ter prišla do 17. mesta. Brez zgrešenega sterla bi se borila za zmago, saj je v cilju zaostala dve minuti in 10 sekund. Zelo lep nastop je uspel tudi Kaji Zorč na 31. mestu in Klari Vindišar na 37. Kaja Marič preizkušnje ni končala. Zlato je odšlo v Nemčijo po zaslugi Lise Marie Spark.

Izjava po tekmi (mp3):

Lovro Planko: “Res sem vesel tretjega mesta na posamični tekmi. To je že moja druga bronasta medalja v Lenzerheideju, prvo sem dobil pred nekaj leti na mladinskem svetovnem prvenstvu. Smuči sem imel res dobre in tudi tek je potem knčno stekel po bolezni iz konca decembra. Zgrešen strel na prvem postanku me ni zmedel in sem ostal zbran vse do konca. Nisem si mislil, da lahko na individualni preizkušnji naredim tak rezultat. Mislim, da sem presenetil vse, najbolj pa sebe. Res sem zelo vesel.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3