Lovro Planko prvič v karieri med deseterico

Slovenski biatlonec Lovro Planko je znova dokazal, da je Lenzerheide njegovo srečno prizorišče. Uspel mu je najboljši sprint v karieri in je bil deveti. Točke tudi Jakovu Faku.

Lovro Planko je bil zelo vesel ob prihodu v cilj. Foto: NordicFocus

Lovro Planko je v Lenzerheideju poskrbel za svojo najboljšo tekmo v svetovnem pokalu. Izjemno je tekel in še bolje streljal. Na zahtevnem strelišču je bil eden izmed redkih biatloncev, ki je zadel vseh 10 strelov. Vse skupaj ga je popeljalo do daleč najboljše uvrstitve v karieri in devetega mesta. Jutri bo tekmo začel z minuto in pet sekundami zaostanka. Na zasledovanje se je uvrstil tudi Jakov Fak, ki pa je imel na novem prizorišču nekoliko več težav. Trije kazenski krogi (1,2) so pomenili danes 38. mesto in zaostanek +2:o4. Toni Vidmar  je imel žal slab dan. Štiri kazenski krogi so prinesli končno 73. mesto.

Zmago je slavil Nemec Benedikt Doll, ki je zadel vse strele in za 5 sekund prehitel Johannesa Thingnesa Boeja. Tretji je bil še en Nemec Philip Nawrath.

Zvočne izjave (mp3)

Lovro Planko:S to tekmo pa sem res lahko zadovoljen. Še en lep spomin na to prizorišče tukaj. Imel sem zelo hitre smuči, prave rakete in na strelišču oddelal vse 100-odstotno. Res sem vesel, da se je izsteklo tako, kot se je. Vesel sem nadaljevanja, da se ves čas uvrščam med dobitnike točk. Danes pa mi je uspelo še to, kar sem ves čas poudarjal, da na eni tekmi zberem večje število točk.” 

Jakov Fak: “Poskušal sem začeti čim hitreje. Vse tekme sem do sedaj nekako poskušal varčevati z energijo in jo je vseeno zmanjkalo, kar ni bila dobra taktika. Tokrat sem poskusil drugače, že takoj teči hitro. Nisem sem počutil najbolje, a je bilo tekaško stanje vredu, sem pa naredil preveč napak na strelišču. Leže en zgrešen strel, ki je bila napaka pri samemu proženju. Stoje sem dvakrat zgrešil pod tarčo. Tretji krog mi je nato zmanjkalo moči in sem izgubil največ časa. Malce je bilo še krča od zadnje tekme, ko sem zgrešil vse strele in upam, da bom že jutri vse popravil.”

Ricco Groß:Top 10 rezultat je odličen za Lovra in njegov daleč najboljši. Bil je izjemno zbran na strelišču. Malce manj sem zadovoljen z Jakom in Tonijem. Za Jaka je bilo danes možno resnično veliko, saj je dobro tekel. A s 70-odstotnim streljanjem ne moremo biti zadovoljni. Sedaj upamo na njegov dober nastop jutri in veliko točk, saj si želimo nastopa na tekmi s skupinskim startom, ki še ni zagotovljen.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3