Mastnak in Kotnikova na ekipni tekmi trinajsta

V gruzijskem Bakurianiju je bila danes na sporedu še tretja in hkrati zadnja tekma alpskih deskarjev na 15. svetovnem prvenstvu. V mešanih dvojicah sta Slovenijo zastopala Tim Mastnak in Gloria Kotnik, ki sta suvereno zmagala v predkrogu, v osmini finala pa ju je zaustavila močna švicarska dvojica Dario Caviezel – Julie Zogg. Naša deskarja sta na koncu zasedla 13. mesto, naslova svetovnih prvakov sta se veselila Italijana Nadya Ochner in Aaron March.


Tim Mastnak je na svetovnem prvenstvu po 12. in 23. mestu na posamičnih tekmah, v ekipni z Glorio Kotnik osvojil 13. mesto. (Foto: GEPA pictures, Matic Klanšek)

Tim Mastnak in Gloria Kotnik na ekipni tekmi mešanih dvojic nista bila med t.i. »nosilci«, tako da sta morala nastopiti v kvalifikacijah (predkrog). Tam sta suvereno ugnala drugo korejsko ekipo, ki je deskala v postavi Sangyum Kim – Hee Seo Jang. Mastnak je Kima – ta je bil na posamičnih tekmah obakrat med deseterico (7. v veleslalomu in 9. v slalomu) – ugnal za 11 stotink, Kotnikova pa je prednost še povečala, v cilju je znašala 56 stotink sekunde.

V osmini finala se je bila naša dvojica iz »modre« primorana preseliti na »rdečo« progo, nasproti pa sta jima stala veleslalomski podprvak Dario Caviezel in slalomska prvakinja Julie Zogg. Mastnak je v še eni vožnji brez napak v cilj prišel 27 stotink pred tekmecem, Kotnikova pa je bila vse do napake in odstopa v spodnjem delu proge vseskozi zelo blizu oziroma pred Zoggovo. Našim deskarjema je na koncu pripadlo 13. mesto, Švicarja pa sta si prideskla bronasto kolajno. V malem finalu sta bila boljša od Italijanov Maurizia Bormolinija in Lucie Dalmasso. V velikem finalu sta včeraj zlatemu in bronasti Andreasu Prommeggerju in Sabine Schöffmann (Avstrija) nasproti stala specialist za slalome, Aaron March in povratnica po poškodbi, Nadya Ochner (Italija). Če Italijanom ni uspelo v malem, pa jim je v velikem. Zlati »snežinki« sta torej prejela  Italijana, srebrni pa Avstrijca.

Gloria Kotnik je, tako kot Tim Mastnak, nastopila na vseh treh paraelnih tekmah 15. svetovnega prvenstva. (Foto: GEPA pictures, Matic Klanšek)

»Danes sem prikazal dve zelo dobri vožnji, torej sem dokazal, da zmorem tudi na takšni podlagi, ki mi sicer nikakor ne ustreza in se na njej precej »mučim«. Zadani dnevni cilj sem dosegel. Tudi Gloria se je izkazala. V osmini finala se je na slabši progi korektno in pošteno borila do konca, še na začetku ravnine je bila v zelo dobrem položaju. Na ravnini je, kot smo se dogovorili, »spustila« desko, a se ji napad žal ni izšel. Vseeno mislim, da je bil najin nastop danes dober,« je bil po tretji tekmi prvenstva z vožnjami le bolj zadovoljen Tim Mastnak, ki ga po prihodu v Slovenijo čaka nekaj počitka, z mislimi pa je že na Rogli, kjer bo 15. marca na sporedu paralelni veleslalom za svetovni pokal.

»Tim je danes zelo dobro opravil svoje delo. Imela sva zelo težka nasprotnika. Tudi jaz sem se dobro znašla in borila vse do napake. Po današnjem dnevu sem vendarle lahko zadovoljna. Koleno je ob 100% napadu zdržalo, to pa je seveda dober obet pred nadaljevanjem sezone,« pa je vtise strnila Gloria Kotnik.

Proga je bila po besedah Jureta Hafnerja danes pripravljena precej bolje kot na posamičnih tekmah, Švicarja pa pač premočna. »S Korejcema smo opravili zelo suvereno, tudi proti močnemu švicarskemu paru smo bili dobro na poti. Prvenstvo je za nas torej končano, nismo osvojili želenega. Gremo naprej, čaka nas pomembna tekma in dokazovanje na Rogli ter zaključek sezone,« pa je po tretji tekmi vtise strnil strokovni vodja paralelnih disciplin v slovenski reprezentanci.

V centru deskarske javnosti bodo v naslednjih dneh tekmovalci in tekmovalke, ki nastopajo v disciplinah prostega sloga in krosu. Izmed Slovencev bo kot prvi nastopil Naj Mekinc, ki ga v petek (24. 2.) čakajo kvalifikacije v snežnem parku (slopestyle). V nedeljo bodo v tej disciplini na sporedu še ženske kvalifikacije z Urško Pribošič. Oba ob koncu prvenstva (naslednji vikend) čaka še nastop v skokih prostega sloga (big air), še prej pa bosta v snežnem žlebu (kvalifikacije – 1. 3., finale – 3.3.) nastopila Tit Štante in Kaja Verdnik, ki se v Gruzijo odpravljata na dan moških »sloperstyle« kvalifikacij.   

Zvočne izjave:
Tim Mastnak (MP3)
Jure Hafner (MP3)   

>>> Rezultati  Bakuriani                                                                                                          

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES