Miha Dovžan in mlada Kaja Zorč 14. na tekmi mešanih parov

Nedeljski spored na Pokljuki se je začel s tekmo mešanih parov. V slovenski ekipi je prišlo do spremembe, saj je namesto rahlo obolele Polone Klemenčič nastopila mlada Kaja Zorč. Zorčeva in Miha Dovžan sta prikazala zelo spodbuden nastop v težkih razmerah in bila 14.

Miha Dovžan in Kaja Zorč sta dobro nastopila na tekmi mešanih parov. Foto: Anže Kacin

Danes so bile razmere na Pokljuki zelo zahtevne. Na strelišču je pihal spremenljiv veter, ki je neprestano spreminjal svojo moč. To je povzročalo težave številnim biatloncem in biatlonkam. V prvi menjavi se je v past pri streljanju stoje ujel tudi Miha Dovžan, ki je moral v skrajšani kazenski krog. Vseeno njegov zaostanek ni bil prevelik, Zorčeva je svoj prvi del nastopa začela z 28 sekundami zaostanka. Mlada in zelo nadarjena biatlonka je upravičila svoj nastop, na žalost pa je tudi ona morala v kazenski krog stoje. Fantastično je svojo drugo predajo oddelal Dovžan. V svojem značilnem slogu, z najhitrejšim streljanjem med vsemi, je vseh 10 tarč zadel brez poprave in celo zmanjšal razliko do vodilne Norveške. Zorčeva je tokrat malce več težav imela pri streljanju leže in je šla še enkrat v kazenski krog. Drugi del nastopa je bila bolj uspešna in na koncu Slovenijo pripeljala do zelo dobrega 14. mesta, le mesto za veliko Nemčijo. 

Do zmage je prišla Norveška, ki je nastopila v postavi Vetle Sjaastad Christiansen in Ingrid Landmark Tandrevold.  Norveška dvojica je slavila s prednostjo 41 sekund pred Francijo in  49 pred Švico.

Izjavi po tekmi (mp3):

Miha Dovžan: “Pri prvem streljanju stoje sem naredil preveč napak, morda položaj ni bil povsem pravilen. Na drugem streljanju sem vse popravil. To je tak format tekme, kjer je treba iti na vse ali nič. Treba je imeti tudi malce sreče. Tudi popravljati je treba zelo hitro in nekoliko tvegati, saj je kazenski krog kratek. Kaja je še zelo mlada in verjamem, da bo naslednjič že veliko boljše, z manj kazenskimi krogi. To pa velja tudi zame, saj ni značilno, da na štafetni preizkušnji tečem kazenski krog.”

Kaja Zorč: “S tekaškim delom sem zadovoljna, s strelskim pa sigurno ne morem biti, bi lahko bilo boljše. Če pa pogledamo celotni nastop, pa sem lahko kar zadovoljna. Bilo je malce prisotne treme, ampak veliko časa nisem imela razmišljati o tem, saj sem šele zjutraj zvedela za nastop”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3