MSP: Kaja Zorč kraljica posamične tekme med mlajšimi članicami

Tretji dan tekmovanj v Shchuchinsku in prva kolajna za močno slovensko biatlonsko odpravo v Kazahstanu. Kaja Zorč je na individualni tekmi mlajših članic postala svetovna prvakinja!

Kaja Zorč je v Kazahstanu poskrbela za rezultat kariere. Foto: Sloski

Kaja Zorč je prva slovenska junakinja mladinskega svetovnega prvenstva v biatlonu. Na individualni tekmi v Shchuchinsku je postala svetovna prvakinja v kategoriji mlajših članic. Do izjemnega uspeha se je prebila po zaslugi zelo spodbudnega teka in zanesljivega streljanja. V težkih razmerah so imele vse biatlonke težave, Kaja Zorč pa jih je reševala odlično. Le na drugem postanku na tekmi se ji je malce zalomilo, ko je zgrešila trikrat. V težki tekmi pa tri kazenske minute niso bile preveč in na koncu je premagala vso konkurenco. Pred drugo Francozinjo Jeanne Richard je slavila s prednostjo večje od pol minute. Tretja je bila še ena Francozinja Leonie Jeannier, obe tekmovalki pa sta zgrešili štiri strele. 

Slovenski uspeh je z izjemnim osmim mestom dopolnila Klara Vindišar, ki je storila še eno strelsko napako manj od Zorčeve, a je bila malenkost počasnejša na progi. Od kolajne jo je ločilo manj kot minuta. Na odličnem 25. mestu je bila še Lena Repinc, ki pa je tokrat zgrešila šest strelov.

V moški konkurenci je šel naslov po zaslugi Benjamina Menza v Nemčijo. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Norvežana Einar Hedegart in Isak Frey. Za najboljšo slovensko uvrstitev je poskrbel Jaša Zidar na 29. mestu. Preveč napak na strelišču so naredili Matic Repnik, Matic Bradeško in Lovro Planko. 

Izjava po tekmi (mp3):

Kaja Zorč: “Te zmage resnično nisem pričakovala. Bili so zelo težki pogoji in sem presrečna, da sem tekmo izpeljala tako, kot sem jo.”

Slovenci že pred tem dvakrat blizu medalje

Slovenski mladi biatlonci so sicer navdušili tudi že na prvih tekmah prvenstva. Izjemno so se v mešani štafeti borili mlajši člani. Klemenčič Živa, Lena Repinc, Matic Repnik in Lovro Planko so bili vse do zadnjega v igri za medaljo, na koncu pa zasedli četrto mesto in za tretjimi Norvežani zaostali zgolj tri sekunde. Naslov so ovojili Nemci. Na mešani štafeti mladincev je bila slovenska zasedba deveta, zmagali pa so Norvežani. Zelo blizu posamične medalje pa je bila tudi mladinka Ela Sever, ki je bila na posamični preizkušnji včeraj odlična šesta. Kiara Sterle je bila 27. Pri mladincih se je Tadej Repnik izkazal s 15. mestom, odličen pa je bil tudi Ruj Grošelj Simić na 19. mestu.

Vsi rezultati MSP-ja >>

 

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3