MSP: Mlajše članice zelo blizu nove medalje

Slovenska ženska štafeta mlajših članic v postavi Živa Klemenčič, Klara Vindišar, Lena Repin in Klara Zorč je bila na mladinskem svetovnem prvenstvu v Ščučinsku blizu nove medalje. Štafeto je zaključila na izvrstnem četrtem mestu.

Nov vrhunski rezultat slovenske reprezentance v Kazahstanu. Foto: Sloski

Za Slovenijo je tekmo odprla Živa Klemenčič, ki je izjemno hitro tekla. Imela je najboljši čas teka svoje predaje, a je na postanku stoje morala v kazenski krog. Slovenija je prvo predajo zaključila na sedmem mestu z zaostankom minute in 18 sekund.  V kazenski krog stoje je morala tudi Klara Vindišar, a ob težkih razmerah so grešile tudi tekmice. Slovenija je bila na polovici proge že peta. Izjemen nastop je nato uspel Leni Repinc, ki je prednost vodilne reprezentance Nemčije zmanjšala za 35 sekund in Slovenijo popeljala do četrtega mesta. Zaostanek za vodilnimi pa je znašal +1:46, do medalje pa nekaj več kot pol minute. Na progo se je podala svetovna prvakinja iz individualne tekme Kaja Zorč, ki se je podala za tretjo Norvežanko. Tekmice pred seboj na žalost ni uspela ujeti in Slovenke so zaključile kot četrte. Naslov so osvojile Nemke, druge so bile Francozinje in tretje Norvežanke.

Kasneje so se za naslov prvakov pomerili še mlajši člani. Slovenci so nastopili v postavi Jaša Zidar, Matic Repni, Matic Bradeško in Lovro Planko. S kar osmimi kazenskimi krogi je slovenska zasedba končala na 15. mestu. Zmagali so Norvežani, ki so povsem na koncu prehiteli Nemce. Bron so si priborili Italijani.

Uradni rezultati MSP-ja >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3