MSP: Srebrn zaključek za Slovenijo na prvenstvu v Planici

Do zadnjega skoka so se Taja Bodlaj, Jaka Drinovec, Tina Erzar in Rok Masle na srednji skakalnici v Planici borili za naslov mladinskih svetovnih prvakov na mešani ekipni tekmi, a na koncu so morali priznati premoč Avstriji, bron je osvojila Nemčija.

Taja Bodlaj, Jaka Drinovec, Tina Erzar, Rok Masle, foto: Borut Živulović/BOBO

Tekmo je za Slovenijo v sicer zelo zahtevnih razmerah na srednji skakalnici v Planici odprla Taja Bodlaj, ki je z 98 metri Slovenijo popeljala v vodstvo po prvi skupini pred Norveško in Avstrijo, razlika je znašala 2,4 oz 4 točk. Odlično je delo za Slovenijo nadaljeval Jaka Drinovec, ki je skočil 96 metrov. Na drugo mesto se je prebila Avstrija s 3,3 točkami zaostanka, tretja je bila Nemčija, ki je zaostajala 12 točk po dveh skokih. V tretji skupini je Slovenijo od konkurentov oddaljila svetovna prvakinja Tina Erzar, s 97.5 metri je domačo prednost povečala na 22,5 točk pred Nemčijo, tretja je bila Švica s 25,8 točkami zaostanka. Kot zadnji je za Slovenijo skočil Rok Masle, pristal je pri 89.5 metrih, Slovenija pa je po prvi seriji deževne tekme pod Poncami vodila s 460,7 zbranimi točkami. Drugouvrščena Nemčija jih je zbrala 455,5, tretja Avstrija pa le sedem desetink manj.

Finalno serijo je znova odločno za Slovenijo odprla Taja Bodlaj, ki je skočila 97 metrov, slovenska prednost pred zasledovalci pa je znašala točno pet točk. Druga je bila znova Avstrija, tretja Nemčija pa je zaostajala že 28 točk za našo ekipo. V drugi skupini finala je Drinovec doskočil pri 95.5 metrih, kar pa je naše po 100 metrih Avstrijca Johannesa Poelza potisnilo na drugo mesto s 5,8 točkami zaostanka. Tretja Nemčija je imela 28,4 točk zaostanka za Avstrijo. Nato je zadnji skok na zlatem prvenstvu opravila Tina Erzar, ki je doskočila pri 96 metrih, Slovenija pa je znova prevzela vodstvo in sicer s prednostjo 15,7 točk pred Avstrijo, Nemčija je zaostajala 30,5 točk. O naslovu je odločala zadnja skupina tekmovalcev in jasno je bilo, da ko je svetovni prvak Stephan Embacher pristal pri 97.5 metrih, da bo Rok Masle imel težko nalogo za potrditev ubranitve naslova Slovenije iz Whistlerja. Naš mladi skakalec je doskočil pri 90.5 metrih, zbranih 926,3 točk pa je bilo 3,9 manj od avstrijskih 930,2 in domače prvenstvo se je za Slovenijo sklenilo s srebrnim odličjem. Bron je osvojila Nemčija z 19,7 točkami zaostanka v postavi Anna-Fay Scharfenberger, Jannik Faisst, Alvine Holz in Adrian Tittel. Za Avstrijo so skakali Julia Muehlbacher, Johannes Poelz, Sahra Schuller in Stephan Embacher.

Izjave po tekmi

Taja Bodlaj: “S svojimi skoki sem kar zadovoljna, tako kot tudi z medaljo. Medalja na mladinskem svetovnem prvenstvu je le medalja, kaj bi pa še radi? Lahko bi bilo tudi brez. Zdi se mi nepotrebno, da smo slabe volje. Tega se moramo veseliti.”

Tina Erzar: “Danes res nisem zadovoljna, saj nisem prikazala tistega, kar bi mogla. Vseeno pa sem vesela, saj nam je uspelo pridobiti drugo mesto. Seveda pa sem tudi malce razočarana, a mislim, da bo jutri že vse v redu.”

Rok Masle: “Danes sem bil jaz najšibkejši člen, imeli smo možnosti, da bi zmagali. Danes krivdo prevzemam nase, ker nisem prikazal najboljših skokov, tako kot pravzaprav čez celo prvenstvo. Zadovoljen pa sem, ker na posamični tekmi ni šlo, tokrat pa je šlo do medalje.”

Deli novico