MSP: Trojerja malenkosti ločile od nove medalje, na tekmi s skupinskim startom je bil odličen četrti

V Otepi je bil še en izjemno uspešen dan za slovensko mladinsko reprezentanco v biatlonu. Mladi Pavel Trojer se je na tekmi s skupinskim startom spogledoval s svojo drugo medaljo, na koncu pa se je zadovoljil z izvrstnim četrtim mestom.

Najboljših šest mladincev na svetu, med njimi na četrtem mestu tudi Pavel Trojer. Foto: Reiko Kolatsk

Prestopni dan v letu, 29. februar je bil izjemno uspešen za slovensko biatlonsko ekipo na mladinskem svetovnem prvenstvu v Otepi v Estoniji. Za izjemen uspeh je poskrbel Pavel Trojer. Mladi slovenski biatlonec je bil vse do zadnjega strelskega postanka v igri za medalje, nato pa je ravno na zadnjem strelskem postanku moral v svoj edini kazenski krog na tekmi. To je pomenilo, da so ga na cilji prehiteli trije tekmovalci, Trojer pa je zasedel vrhunsko četrto mesto. Od nove medalje ga je ločilo 44 sekund. Slovenski uspeh sta z 19. in 32. mestom dopolnila Aljaž Omejc in Ruj Grošelj Simič. 

Pri mladinkah je bila Manca Časerman s štirimi kazenskimi krogi 20. Ela Sever je bila 28. in Kiara Hace 40.

Tudi pri mlajših članih in članicah so Slovenci nastopali zelo dobro. V moški konkurenci je nastopil Jaša Zidar in bil 50. Zato pa se je z 13. mestom izkazala Lena Repinc, ki je žal po enkrat morala v kazenski krog na prvih dveh postankih, ko napake štejejo največ. Kaja Zorč je bila 26., Klara Vindišar 32. in Kaja Marič 56.

Mladince in mladinke v Estoniji čakata še dva tekmovalna dneva štafet.

Uradni rezultati, individualno mladinke >>

Uradni rezultati, individualno mladinci >>

Uradni rezultati, individualno mlajši člani>>

Uradni rezultati, individualno mlajše članice >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES