Na drugi tekmi v Sapporu Žak Mogel odličen 10., nič točk za Anžeta Laniška

Na drugi tekmi svetovnega pokala v japonskem Sapporu so točke osvojili trije slovenski skakalci. Na izjemnem desetem mestu je končal mladi Žak Mogel, med petnajsterico sta bila tudi Timi Zajc in Peter Prevc, žal je v vetrovni loteriji kratko potegnil Anže Lanišek, ki je ostal brez finalne serije.

Žak Mogel © SloSki

Tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v japonskem Sapporu je nastopilo šest Slovencev, tokrat je v kvalifikacijah obstal Žiga Jelar. Po prvi seriji vetrovne loterije je bil daleč najboljši Avstrijec Stefan Kraft s 139 metri in 148,8 točkami pred Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom, ki je skočil 129.5 metrov in je zbral 138,5 točk ter sijajnim Petrom Prevcem, ki je s 136 metri in 137,3 točkami zasedal tretje mesto. Odličen šesti je bil Timi Zajc s 132 metri in 135,6 točkami, do tretjih točk v karieri pa se je na 22. mestu s 133 metri in 120,2 točkami prebil tudi mladi Žak Mogel. Žal je preostala naša trojica ostala brez točk. Domen Prevc je s 120.5 metri in 108,9 točkami končal na 35. mestu, Lovro Kos je po težavah z okovjem skakal kot zadnji, s 114 metri in 94,7 točkami pa je končal na 44. mestu, izjemno slabe razmere pa je v prvi seriji imel Anže Lanišek, ki je s 103.5 metri in 80,4 točkami žal danes končal na 50. mestu.

V finalni seriji je Mogelu uspel še en odličen skok, dolg kar 137.5 metrov, 248,9 točk pa ga je popeljalo vse do sijajnega 10. mesta danes! Kot se je izkazalo na koncu, je bil to najboljši slovenski dosežek danes, saj je Zajc s 119.5 metri in 245,7 točkami končal na 12. mestu, Prevc pa z enako daljavo v finalu in z 244,8 točkami še mesto za njim. Četrte zmage na Okurajami se je razveselil Kraft s 135.5 metri v finalu in z 283,5 točkami pred Granerudom, ki je skočil 132 metrov in je zbral 277,9 točk, na tretje mesto je z enajstega po prvi seriji skočil Rjoju Kobajaši s 137.5 metri in 276,1 točkami. 

Izjave po tekmi

Žak Mogel (MP3) 

sprašuje Peter Prevc 
Žak, čestitke za prvo uvrstitev med deseterico. Kako je bilo po prvi seriji?

“Vesel sem, da sem v prvi seriji naredil že lep skok, da smo v finalni seriji lahko napadli.”

In občutki po drugi seriji? Je bilo težko čakati spodaj, da se je tekma razvijala in kakšne misli so vam šle po glavi, ko ste prehitevali tekmece enega za drugim?

“V finalu je bilo lepo čakati, lepo je bilo videti vsakega, ki je bil za mano na razpredelnici in upam, da bo jutri tudi tako.”

Timi Zajc (MP3): “Zelo dober skok v prvi seriji. V drugi seriji so bile razmere zelo težke. Zelo dobro 12. mesto danes, jutri pa upam, da bo malo več sreče.”

Peter Prevc (MP3): “Še ena zanimiva tekma v Sapporu. Solidni skoki oz. v prvi seriji odličen skok z dobrimi razmerami in zato je bilo izhodišče dobro za finalno serijo. V drugi seriji se mi je prikradla manjša napaka in v težkih razmerah potem težko izvlečem kaj več. Žal moj stalni nivo še ni dovolj visok.”

Robert Hrgota (MP3): “Precej zanimiva tekma. Mogoče se ni izšla, kot bi si želeli. Koridorji so bili danes kar posebni. Po prvi seriji je kazalo malo bolje, a potrebno je bilo danes imeti nekaj sreče, nismo pa je bili deležni. Jutri gremo v nov boj.”

Jutri bo v Sapporu ob 2. uri na sporedu še zadnja tekma na Japonskem v tej sezoni.

Uradni rezultati >>

Deli novico