Na drugi tekmi v Ščirku Nika Križnar zmagala pred Niko Prevc

Tudi na četrti tekmi poletne velike nagrade je Nika Križnar v zahtevnih vremenskih razmerah ugnala vso konkurenco, tokrat se ji v Ščirku še najbolj približala rojakinja Nika Prevc, ki je z drugim mestom potrdila slovensko prevlado v prvi polovici letošnje poletne sezone.

Nika Križnar in Nika Prevc © SloSki

Do četrte zmage na četrti tekmi poletne velike nagrade je Nika Križnar v vetrovnem in deževnem Ščirku prišla z 88.5 metri in 125,2 točkami, 3,4 točke pa je na drugem mestu zaostala Nika Prevc ki je skočila 92.5 metrov, s tem pa je tudi prišla do uspeha kariere na poletnih tekmah med elito. Še četrtič je na tretjem mestu končala Kanadčanka Alexandria Loutitt z 90 metri in 118,9 točkami. V le eni izvedeni seriji je Katra Komar s 85 metri in 97,5 točkami zasedla 12. mesto, Ajda Košnjek pa je bila tokrat s 76.5 metri na 23. mestu.

Zmagovalni oder na četrti tekmi poletne sezone © SloSki

Na tekmi skakalcev je dopoldne zmagal domačin Piotr Zyla pred Bulgarom Vladimirjem Zografskim in Nemcem Luco Rothom. Med štirimi Slovenci, ki so se prebili skozi kvalifikacije, Rok Oblak je bil diskvalificiran, je bil najboljši Maksim Bartolj na 41. mestu, sledila sta Jan Bombek in Matija Vidic, Rok Masle je zasedel 46. mesto.

Izjave po tekmi 

Nika Križnar (MP3): “Vesela sem, da sem zdržala do konca ves ta pritisk. Na vrhu je bilo kar nekaj menjave zaletnih mest, močno je padal dež, pihal je veter. V takih razmerah moraš ostati miren, zdržati ta pritisk in upati, da boš dobil dober veter. Na koncu se je izkazalo, da sem si kljub slabemu vetru uspela priboriti prvo mesto. Ko sem slišala, da je zraven mene, da je druga Nika Prevc, sem bila zelo vesela tudi za njo, ker vem, da ji je vedno malo zmanjkalo do stopničk. Res sem zelo vesela za celotno ekipo. To je bila napeta, deževna, mokra tekma, po kateri domov lahko odhajamo z dvignjeno glavo. Lahko bi se izšlo veliko slabše, a danes je bila, če lahko temu tako rečem, sreča na naši strani. Zdaj gremo na pot proti domu in na zaslužen počitek, potem pa novim izzivom nasproti.”

Nika Prevc (MP3): “Kljub slabim in težkim razmeram sem zadovoljna s samim skokom, predvsem pa s samim rezultatom.”

Zoran Zupančič (MP3): “Že dopoldne pri fantih so bile razmere težke, tako je bilo tudi popoldne. Deževno, vetrovno vreme, zaključili smo z eno serijo. Nekako smo imeli s tem smolo. A na koncu smo zelo veseli, dosegli smo dvojno zmago, ponovno himna. Prvo mesto Nika Križnar, drugo Nika Prevc, 12. mesto Katra Komar, malce slabše danes Ajda Košnjek. To so izkušnje, trikrat je šla na zaletišče, kakšna stvar je verjetno šla v kosti. A smo zelo zadovoljni z dosedanjim potekom poletne velike nagrade in upam, da gremo tako naprej.”

Poletna velika nagrada se bo v drugi polovici septembra nadaljevala v romunskem Rašnovu.

Uradni rezultati >>

Deli novico