Na Hafnerjevi progi tretje slovenske stopničke v Scuolu?

Alpski deskarji in deskarke se iz Avstrije selijo v Švico. V Scuolu bo jutri namreč na sporedu tretji paralelni veleslalom za svetovni pokal v tej sezoni na katerem bo nastopila tudi slovenska ekipa v standardni postavi – Gloria Kotnik, Tim Mastnak, Rok Marguč in Žan Košir. 


Tim Mastnak je v Scuolu že dvakrat stal na zmagovalnem odru. (Foto: Miha Matavž)

»Danes zjutraj sem vzel zadnji antibiotik in sem – kar se zdravja tiče –  v precej boljšem stanju kot sem bil v Bad Gasteinu,« nam je dobro novico o boljšem počutju danes zjutraj sporočil Tim Mastnak, ki je danes že treniral na njegovem najuspešnejšem prizorišču v svetovnem pokalu. V Scuolu je namreč kar dvakrat stal na zmagovalnem odru. Predlani je bil tretji, na prvi izvedbi svetovnega pokala leta 2018 pa je zmagal.

Medtem ko je bil Mastnak že v Švici, pa so Gloria Kotnik, Rok Marguč in Žan Košir trenirali v avstrijskem Küthaiu. »Včeraj in pa danes zjutraj smo bili na snegu. Zadovoljen sem z opravljenim,« pa nam je na poti v Švico povedal Jure Hafner, strokovni vodja paralelnih disciplin, ki bo prvič v trenerski karieri zakoličil progo na tekmi svetovnega pokala. Kot je v Bad Gasteinu povedal Žan Košir – malo za šalo malo za res – bodo Slovenci tokrat tudi zato v rahli prednosti pred konkurenco.

Lani je v moški konkurenci v Scoulu zmagal Rus Dmitrij Loginov pred Nemcem Stefanom Baumeistrom in Korejcem Sangho Leejem. Mastnak je po najboljšem kvalifikacijskem času izpadel v osmini finala in zasedel deveto mesto (premagal ga je Italijan Mirko Felicetti), Košir je bil šestnajsti (v prvem krogu ga je premagal na koncu tretji Lee) in Marguč štirideseti. V ženski konkurenci je bila najboljša Avstrijka Sabine Schöffmann, na stopničkah pa sta ji družbo delali domačinki Julie Zogg (drugo mesto) in Ladina Jenny (tretje mesto). Kotnikova je bila enainštirideseta, a ima s Scuolom tudi dobre izkušnje. Pred tremi leti je bila druga najboljša kvalifikantka, na koncu pa je pristala v elitni deseterici (deveto mesto).

>>> Urnik Scuol

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES