Na paralelnem sprintu Jure 5., Maša med mladinkami odlična 4.

Švicarski Melchsee-Frutt je gostil predzadnji dan tekmovanja svetovnega prvenstva v telemark smučanju. Tokrat je prišla na vrsto disciplina paralelni sprint, na katerih smo znova videli dva slovenska nastopa.Maša Štrakl se je v osmini finala pomerila z najzahtevnejšo možno nasprotnico, Švicarko Amelie Wenger-Reymond in ciljno črto prečkala dobrih pet sekund za njo. Švicarka je na koncu tudi zmagala, saj je v velikem finalu ugnala rojakinjo Beatrice Zimmermann, tretje mesto je zasedla Nemka Johanna Holzmann, medtem je je bila Maša uvrščena na 16. mesto.

Jure Aleš je v osmini finala za skoraj štiri sekunde premagal nemškega predstavnika Thomasa Orloviusa, v naslednji vožnji pa se je pomeril z Nicolasom Michelom. Dvoboj je bil precej izenačen, žal pa je Švicar našega tekmovalca ugnal za 0.76 sekunde, na koncu dneva pa zasedel tretje mesto. Zmagal je Norvežan Trym Nygaard Loeken, drugi je bil Švicar Bastien Dayer, Jure pa je prišel na 5. mesto.

Jure Aleš: ”Današnjega ‘paralelca’ sem se veselil, saj sem vedel, da lahko posežem visoko. Do četrtfinala je šlo dokaj gladko, potem pa sem bil v četrtfinalu pred ravnino, pri enih vratih, malo pregrob in se je smuča preveč vzgreznila v sneg in zgubil sem preveč hitrosti. Na žalost mi ni uspelo priti dlje od četrtfinala. Jutri je še zadnja tekma te sezone, klasik. Treba se je dobro spočiti in pokazati tisto kar znam. Upam, da bo to dovolj za dober uspeh.”

Mladinske in mladinci so nato nastopili še na eni tekmi v paralelnem sprintu. Tokrat se je izvrstno odrezala Štraklova, ki je napredovala vse do malega finala. Za bronasto odličje se je spopadla z Nemko Antonio Kneller, na koncu pa zasedla četrto mesto.

Deli novico

Argeta-TEL

Ski-Slovenia-TEL
Kompas-RentACar-TEL
Halti-TEL
Cebe-TEL
Scott-TEL
Leki-TEL