Na Pokljuki rekordna udeležba 296 biatloncev

Na Pokljuki sta bili danes, z rekordno udeležbo 296 bitaloncev, na sporedu dve tekmi sprinta za pokal mladincev IBU Junior Cup – dekleta so se preizkusila na 7,5 kilometrski dolžini in fantje na deset kilometrski progi. Slavila sta Avstrijka Andexer Anna in Slovak Borgula Jakub.

Foto: OC Pokljuka

»Zelo sem zadovoljen s svojo predstavo danes, saj je proga tu na Pokljuki zelo zelo težka in zato sem vesel, da sem z njo dobro opravil. Tudi streljanje je bilo dobro, tako da sem zelo vesel. Kaj bo jutri, bomo videli. Zdaj me čaka počitek in hitro bom šel spat, saj sta jutri na sporedu dva dodatna kroga, kar pomeni, da bo dvakrat težje,« je povedal zmagovalec moške preizkušnje v sprintu na 10 kilometrov Slovak Borgula Jakub.

»To je bila danes moja tekma. Dobro mi je šlo na strelišču in imela sem zelo hitre smuči, tako da sem zelo vesela, da sem zmagala prvo letošnjo tekmo za mladike. To je odličen začetek nove sezone,« pa je povedala zmagovalka ženskega sprinta Avstrijka Andexer Anna.

Najbolje uvrščeni Slovenec na 22. mestu Matic Bradeško po tekmi: »Na progi sem se prvi in drugi krog počutil dobro, v tretjem sem bil nekoliko slabši, potem pa moraš v zadnji krog dati vse od sebe. Pri streljanju sem si v leže vzel malo več časa, ampak se je obrestovalo z nulo. V stoje mi je trener rekel, da naj bom sproščen in sem bil očitno še malo preveč, tako da sem ga »cuknil« mimo, drugega tudi, potem sem zadel.« A pred njim je še nedeljska tekma: »Jutri popravimo napake od danes.«

»Progam se mi je zdela dobra, morda je malo drsela, ampak to je bilo zaradi tega, ker je šlo že toliko tekmovalk pred mano,« je progo komentirala najbolje uvrščena Slovenka Manca Caserman. Ob progi je za biatlonko glasno navijal trener Rok Tršan, zato smo jo vprašali, kako se počuti ob takšnem navijanju: »Če mi gre dobro, mi je super, da zame navijajo, saj me to še bolj spodbudi,« in povedala, kakšen je plan za jutri: »Čim več zadet, se potrudit na progi in čim manj razmišljati, da ni prejšnjega streljanja.«

Uradni rezultati >>

 

Foto: OC Pokljuka

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3