Na veliki skakalnici v Lillehammerju peto mesto za Emo Klinec

Na drugi tekmi smučark skakalk v Lillehammerju je bila najboljša Slovenka Ema Klinec na 5. mestu, tik za njo je na veliki olimpijski napravi končala Nika Križnar, deveta je bila Urša Bogataj.

Ema Klinec © GEPA

Po prvi seriji preizkušnje na veliki skakalnici je bil pogled na rezultate zelo lep s slovenskega zornega kota. Ema Klinec je s 135 metri in 129,2 točkami zasedala 4. mesto, Nika Križnar je bila s 128.5 metri in 121,5 točkami na šestem mestu, Urša Bogataj pa je s 127 metri in 115,5 točkami zasedala 8. mesto. V vodstvu je bila Avstrijka Eva Pinkelnig s 135.5 metri in 133,6 točkami pred Norvežankama Anno Odine Stroem, ki je skočila 140 metrov in je zbrala 133,4 točk, tretja pa Silje Opseth s 137.5 metri in 133,3 točkami potem, ko je skakala z zaletnega mesta nižje in je doskočila sonožno. Žal so brez finala ostale preostale tri naše skakalke. Nika Prevc je s 104.5 metri in 65,7 točkami zasedla 32. mesto, Maja Vtič je s 104 metri in 64,2 točkami zasedla 34. mesto, Katra Komar pa je s 96 metri in 50,8 točkami končala na 37. mestu.

V finalni seriji je Bogatajeva pristala pri 132 metrih, a je doskočila sonožno in je padla na končno 9. mesto z 221,6 točkami. Križnarjeva je zadržala šesto mesto s 131.5 metri in 230,1 točkami, tik pred njo se je na koncu uvrstila Klinčeva, ki je v finalu skočila 126 metrov, zbrala pa je 239,4 točk. Na vrhu je končala Opsethova z lepim doskokom pri 133 metrih, daljavi finalne serije, zbrala je 259,6 točk. Druga je bila Stroemova s 129 metri in 252,1 točkami, tretja pa po težavah v fazi leta Pinkelnigova, ki je skočila 130.5 metrov in je zbrala 250,9 točk.

Svetovni pokal se bo konec prihodnjega tedna nadaljeval v nemškem Titisee-Neustadtu.

Izjave po tekmi

Ema Klinec (MP3): “Vedela sem, da ne skačem tako slabo, kot je pokazal včerajšnji dan. Morda je bil razlog tudi v skakalnici, ki mi v zadnjih letih ne ustreza najbolj. Danes pa sem iz skoka v skok iskala pravi počep, ki mi je omogočil dobre skoke in zato sem zadovoljna. Stopničk si vsi zelo želimo, a potrebno bo še malo sproščenosti in bo.” 

Nika Križnar (MP3): “Z današnjo tekmo sem malenkost bolj razočarana kot z včerajšnjo, to pa zato, ker včeraj nisem pričakovala, da bom izvlekla toliko kot sem, saj sam trening ni bil tako konstanten, skoki niso bili tako lepi in sem potem naredila res velik korak v pravo smer. Danes pa sem v kvalifikacijah in na treningu kazala res vrhunsko formo, lepe skoke. Pogorela sem v želji za stopničkami. A kljub temu je to lep rezultat, moram biti vsakega rezultata med deseterico. Kažem konstantno, velikih nihanj ni. Korak za korakom in proti stopničkam.”

Urša Bogataj (MP3): “Danes sem mogoče vseeno bolj zadovoljna s trening skoki. Bili so vseeno malo boljši kot na tekmi. Drugi je bil na tekmi sicer tudi v redu, a škoda za doskok, mogoče sem bila v zraku malo preveč agresivna, ampak v redu.”

Zoran Zupančič (MP3): “Kar turbolntno se je začela letošnja sezona. Zelo veliko sprememb, nekatere tekmovalke en dan med deset, drug dan jih ni. Veliko mešanja znotraj deseterice. Ponovno smo ostali brez stopničk, a ekipno ponovno tri tekmovalke med deset. Če bomo tako nadaljevali… na tem smo se že nahajali nekaj časa nazaj in potem so prišle tudi stopničke. Verjamem, da bodo tudi tokrat.”

Uradni rezultati >>

Deli novico