Na zadnjo postajo pred Planico 5 skakalcev in 6 skakalk

Romunski Rasnov bo na srednji napravi gostil zadnje preizkušnje svetovnega pokala pred 43. FIS svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju v Planici. Oba glavna trenerja naših skakalnih reprezentanc sta določila ekipi, ki bosta odpotovali v Romunijo.

Matija Vidic © SloSki

Glavni trener moške skakalne reprezentance, Robert Hrgota, je že pred časom napovedal, da bodo vsi najboljši, z izjemo Žige Jelarja, izpustili Rasnov in trenirali v Kranju. Ob Jelarju bodo v Romuniji tako tekmovali Žak Mogel, Matija Vidic, Rok Masle in debitant Maksim Bartolj.

Glavni trener ženske skakalne reprezentance, Zoran Zupančič, bo prav tako priložnost ponudil enemu novemu obrazu na tekmah najvišjega nivoja izven meja Slovenije in sicer Tinkari Komar. Ob njej v Romunijo potujejo še Ema Klinec, Nika Prevc, Katra Komar, Maja Vtič in Ajda Košnjek.

V Romuniji bodo skakalci in skakalke skupaj zbrani četrtič v tej sezoni. Skakalke bodo v petek in soboto tekmovale na posamični preizkušnji, skakalci samo v soboto, v nedeljo pa sledi še super ekipna tekma skakalcev.

Deli novico