Naj Mekinc pred svetovnim prvenstvom še v olimpijskem Calgaryju

Zadnji dve tekmi svetovnega pokala deskarjev na snegu pred svetovnim prvenstvom, ta se čez deset dni prične v Gruziji, bo gostil kanadski Calgary. Deskarji prostega sloga se bodo tam pomerili v snežnem žlebu (half pipe) in snežnem parku (slopestyle). V slednjem bo nastopil tudi Naj Mekinc.

Deskarji in deskarke so snežni park v Calgaryju preizkusili na dveh uradnih treningih. (Foto: Buchholz, FIS Snowboard)

Tekmovalke in tekmovalci, ki nastopajo v najstarejši deskarski olimpijski disciplini (snežni žleb) bodo v kvalifikacijah nastopili že danes pozno popoldan po srednjeevropskem času, finale pa jih čaka v soboto zgodaj zjutraj (3:00) po našem času. Na štartu je enajst deklet in šestindvajset fantov. Slovencev na tej tekmi ne bo, bo pa zato jutri (petek, 10 .2.) v kvalifikacijah snežnega parka (slopestyle) nastopil Naj Mekinc. 21-letni Ljubljančan je v tej sezoni deskal na vseh »park« (skoki prostega sloga – big air, snežni park – slopestyle) tekmah svetovnega pokala. Najvišje, na devetnajsto mesto, se je zavihtel na uvodnem »big air-u« v švicarskem Churu, v snežnem parku pa na zadnji tekmi v ameriškem Mammoth Mountainu, kjer je zasedel devetindvajseto mesto. Seveda pred njegovim tretjim svetovnim prvenstvom – leta 2021 je v ameriškem Aspnu nase opozoril s 16. mestom v snežnem parku – računa na uspešno izvedbo kvalifikacijskega skoka in nov rezultatski korak naprej.

»Prvi vtisi so dobri. Proga mi res ustreza, je tudi precej bolj zanimiva kot tisti v Laaxu in Mammothu,« je bil po drugem uradnem treningu v tokrat ne ekstremno hladnem Calgaryju optimističen Mekinc, ki upa, da jim na tekmi – tako kot na prvem treningu – ne bo nagajal nadležen veter v prsa, ki je onemogočal dobro izvedbo skokov.

Naj Mekinc bo jutri nastopil v kvalifikacijah zadnje deskarske tekme za svetovni pokal pred svetovnim prvenstvom. (Foto: SloSki Snowboard)

Iz petkovih kvalifikacij se bo v sobotni polfinale uvrstila dvanajsterica, dan kasneje pa se bo deset najboljših pomerilo v finalu.

>>> Urnik Calgary

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES