Naj Mekinc v Kreischbergu ponovil uvrstitev izpred dveh let

V avstrijskem Kreischbergu so bile danes na sporedu moške kvalifikacije zadnje tekme svetovnega pokala v skokih prostega sloga (big air) v tej sezoni. Najboljšo oceno dneva si je prislužil Japonec Hiroto Ogiwara, Naj Mekinc pa je tako kot ob debiju na tem prizorišču pred dvema letoma končal na sedemintridesetem mestu.


Skok “Ikarus” v Kreischbergu. (Foto: Buchholz FIS)

Kvalifikacije so bile izvedene v dveh skupinah, vsak deskar pa je imel na voljo tri poizkuse. Za končni rezultat je štel seštevek boljših dveh skokov ob različni rotaciji, v finale je napredovalo po pet deskarjev iz vsake skupine. Naj Mekinc, ki je nastopil v drugi kvalifikacijski skupini je začel odlično, za skok »backside 1440 truckdriver« je prejel deveto najboljšo oceno v skupini, kar je bilo odlično izhodišče za naslednja dva poizkusa s »frontside« rotacijo. Ljubljančanu se v naslednjih dveh poizkusih žal ni izšlo, čeprav je bil v drugo zelo blizu čistejšemu pristanku, kar bi ga zagotovo poneslo višje od osemnajstega mesta v skupini in končnega sedemintridesetega mesta.

»Tako malo je manjkalo. Žal. Objekt je bil sicer odlično pripravljen, deskarje je ovirala le difuzna svetloba,« nam je iz Avstrije javil Matevž Pristavec, strokovni vodja disciplin prostega sloga, ki za soboto napoveduje zmago najboljšega kvalifikanta, Japonca Hirota Ogiwara. Po Pristavčevem mnenju utegne znova presenetiti tudi Američan Dusty Hernicksen, ki je v »mekičnevi« kvalifikacijski skupini končal na drugem mestu. Poleg omenjenega Japonca in Američana bodo v soboto (ob 18. uri) v finalu nastopili še trije Japonci (Ryoma Kimata, Taiga Hasegawa, Kira Kimura) ter še Američan (Chris Corning), pa po en posameznik iz Italije (Emiliano Lauzi), Avstralije (Valentino Guseli), Norveške (Oyvind Kirkhus) in Slovaške (Samuel Jaros). Ženske kvalifikacije bodo na sporedu jutri. Za osem mest v večernem finalu se bo na skoku »Ikarus« pomerilo triindvajset deskark in štirinajstih držav.

>>> Urnik in rezultati Kreischberg 

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES