Naj Mekinc znova med najboljšo trideseterico

V kalifornijskem zimskošportnem središču Mammoth Mountain so deskarke in deskarji prostega sloga včeraj zvečer po našem času nastopili v kvalifikacijah druge tekme za svetovni pokal te sezone v disciplini snežni park. Z najboljšo oceno dneva sta se v petkov finale uvrstila Američana Julia Marino in Dusty Henrickson. Naju Mekincu preboj med elitno šestnajsterico finalistov ni uspel, tekmo je končal na 29. mestu.


Unbound Park s štirimi skoki in tremi drsnimi objekti. (Foto: Buchholz, FIS Snowboard)

Naj Mekinc je v snežnem parku »Unbound«, katerega štart je nekaj več kot 3000 metrov nad morjem, nastopil v prvi kvalifikacijski skupini. Prva vožnja se mu je ponesrečila (ocena 20.31), v drugo pa je močno popravil vtis. Ocena 49.11 je zadostovala za 14. mesto v skupini in skupno 29. mesto. To je njegova tretja najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu v tej sezoni in hkrati tretja med najboljšo trideseterico.

»Na enem izmed skokov je pri pristanku z roko rahlo podrsal. Ob popolni izvedbi bi se po vsej verjetnosti izšlo in bi ujel finale,« nam je po analizi druge Mekinčeve vožnje sporočil Matevž Pristavec, strokovni vodja disciplin prostega sloga v slovenski reprezentanci.

Na progi s štirimi skoki in tremi drsnimi objekti je v moški konkurenci največ pokazal domačin Dusty Hernrickson, zmagovalec tekme na tem prizorišču iz leta 2020, ki je bil izjemen predvsem v drugem poizkusu (88.68). Poleg Henricksona se je v petkov finale, ki bo ob 18:30 po srednjeevropskem času, uvrstilo še pet njegovih rojakov (Chris Corning, Jake Canter, Justus Henkes, Sean Fitzimons, Luke Winkelmann), trije Japonci (Taiga Hasegawa, Hiroto Ogiwara, Hiroaki Kunitake), po dva Novozelandca (Lyon Farrell, Tiarn Collins) in Kanadčana (Cameron Splading, Liam Brearley) ter po en Avstralec (Valentino Guseli), Belgijec (Seppe Smits) in Nizozemec (Niek van der Velden). Tudi v ženski konkurenci je bila najboljša Američanka in sicer Julia Marino. V petkovem finalu bomo videli še njeno rojakinjo Hailey Langland, pa kar tri Japonke (Reira Iwabuchi, Mari Fukada, Yura Murase) in tri Evropejke (Nemko Anniko Morgan, Norvežanko Hanne Eilertsen in Nizozemko Melisso Peperkamp).

Deskarski teden v Kaliforniji se danes zvečer po našem času nadaljuje s kvalifikacijam v snežnem žlebu (brez slovenske udeležbe), v petek (snežni park) in soboto (žleb) pa bodo na sporedu še finalne vožnje.

Karavana deskarjev prostega sloga se nato iz ZDA seli v Kanado (Calgary), kjer bosta med 9. in 12. februarjem na sporedu tekmi svetovnega pokala v snežnem žlebu in snežnem parku. V slednjem bo nastopil tudi Naj Mekinc.

>>> Rezultati Mammoth Mountain

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES