Nika Prevc z osebnim rekordom le za Silje Opseth

Na drugi tekmi smučarskih skakalk v nemškem Willingenu je Nika Prevc s telemarkom pri 146 metrih, novim osebnim rekordom, zaostala le za Norvežanko Silje Opseth, Nika Križnar je po tretjem mestu v prvi seriji zasedla končno peto.

Nika Prevc, foto: NordicFocus

Tudi drugo tekmo v Willingenu je pospremilo deževno vreme. Po prvi seriji je bila v najboljšem položaju Norvežanka Silje Opseth s 141.5 metri in 108,5 točkami pred Japonko Saro Takanaši s 138.5 metri in 101,1 točkami, tretja je bila Nika Križnar s 130 metri in 96,3 točkami. Nika Prevc je zasedala 6. mesto s 133.5 metri in 94,0 točkami, Katra Komar je bila 23. s 109.5 metri in 45,9 točkami, Taja Bodlaj pa je zasedala 28. mesto s 101.5 metri in 37,6 točkami, medtem ko je Ajda Košnjek ostala brez točk na 31. mestu.

Slovensko veselje po 2. mestu v Willingenu, foto: NordicFocus

V finalni seriji je Bodlaj skočila 111 metrov in je s 84,8 točkami tekmo končala na 28. mestu. Komar je s 116 metri ter 113,1 točkami pridobila mesto za končno 22.. Ob koncu serije pa odlični, dolgi skoki. Nika Prevc je navdušila s 146 metri, novim osebnim rekordom, z 221,7 točkami pa je poletela na zmagovalni oder, saj jo je premagala, kljub sonožnemu doskoku pri 150 metrih le Norvežanka Silje Opseth z 229,8 točkami. Tretja je bila Japonka Juki Ito s 146 metri ter 221,7 točkami, Križnar pa je po 138.5 metrih s 193,4 točkami končala na 5. mestu.

Nika Prevc, Silje Opseth, Juki Ito, foto: NordicFocus

Izjave po tekmi

Nika Prevc (MP3): “Danes sem srečna in zadovoljna, da mi je po vseh težavah uspel en super skok, kjer sem se sprostila in uživala.”

Nika Križnar (MP3): “Vesela sem, da je današnji dan zaključen, da je tekmovanje v Willingenu zaključeno in da se odpravljamo domov. Sama sem lahko zadovoljna z današnjimi predstavami. Upam, da naprej štartam z malenkost več samozavesti in da ne obupam takoj. Kljub temu, da so napovedi slabše, kaže, da se znam zbrati in pokazati, da tudi me nastopamo v najboljši luči. Danes se je nekako izšlo po naših najboljših željah. Čestitke Niki Prevc za vrhunsko drugo mesto, sama pa lahko rečem, da upam, da nadaljujem te skoke še naprej.”

Zoran Zupančič (MP3): “Težak vikend je za nami, pa vseeno domov odhajamo vsaj z nekaj nasmeška. Danes lep ekipni izkupiček. Ponovno stopničke, lep skoke Nike Prevc, predvsem v finalu z osebnim rekordom. Lep rezultat Nike Križnar, tudi Katra in Taja v točkah. Danes smo res po tistem kar smo dali skozi včeraj lahko zadovoljni in gremo mirno domov.”

Svetovni pokal se bo nadaljeval čez dva tedna v romunskem Rasnovu, že ta teden pa bo v Planici na sporedu mladinsko svetovno prvenstvo, barve Slovenije bodo zastopale Taja Bodlaj, Ajda Košnjek, Tina Erzar, Urša Vidmar in Jerica Jesenko.

Uradni rezultati >>

Deli novico