Nov naslov za Faka in Repinčevo

Na Pokljuki so se najboljši slovenski biatlonci pomerili še za državne naslove na tekmi s skupinskim startom. Tako kot v sprintu, sta bila tudi danes najboljša Jakov Fak in Lena Repinc.

Najboljši trije v moški konkurenci. Foto: Sloski

Tekme s skupinskim startom so vedno zelo zanimive in napete. Nič drugače ni bilo tudi danes na Pokljuki, ko sta se tako moška kot ženska preizkušnja odločili na zadnjem strelskem postanku. Pri moških sta na zadnje streljanje skupaj prišla Jakov Fak in Alex Cisar. V napetem obračunu je vse svoje izkušnje vnovčil Jakov Fak (ŠD Pokljuka), ki je tako prišel do drugega naslova državnega prvaka v dveh dneh. Fak je na zadnjem strelskem postanku zadel ničlo, skupno pa je moral v le en kazenski krog (0,0,1,0). Mladi Cisar je v napetem obračunu na zadnjem streljanju zgrešil en strel in skupno tretjega (2,0,0,1), kar pa je na koncu zadoščalo za tretje mesto. Napako člana kluba TSK Triglav Kranj je izkoristil Rok Tršan (TSK Logatec), ki je na zadnjem streljanju stoje zadel vse tarče in se je prebil na drugo mesto. Tudi Tršan je sicer moral v tri kazenske kroge (2,1,0,0).

Podbno napeto je bilo tudi v konkurenci deklet. Tam sta na zadnje streljanje skupaj prišli mlada Lena Repinc (ŠD Bohinj) in Polona Klemenčič (TSK Triglav Kranj). Mlada tekmovalka iz bohinjskega kluba je zopet pokazala mirne živce in je zadela vseh pet strelov,  njena tekmica pa je morala v dva kazenska kroga. Repinčeva je tako z 19 zadetimi tarčami (0,0,1,0) tudi prišla do drugega naslova v dveh dneh. Tretje mesto je z brezhibnim streljanjem zasedla Tais Vozelj (TSK Triglav Kranj). Anamarija Lampič je morala v devet kazenskih krogov in je bila peta.

Najboljše tri v ženski konkurenci. Foto: Sloski

Izjavi po tekmi:

Jakov Fak: Na današnji tekmi sem storil eno napako na strelišču. Tekaško se nisem tako dobro počutil, še posebno ne proti koncu tekme. Vseeno sem z dobrim streljanjem lahko ohranil svojo pozicijo. Zame je bilo najbolj zanimivo to, da sva z Alexom skupaj prišla na zadnje strelišče in mi je uspelo zadržati zbranost. Zadovoljen sem z novim naslovom državnega prvaka in vesel, da tudi ostali fantje vse bolj napredujejo. Vsako leto je težje biti prvak”.

Lena Repinc: “Na današnji mi je šlo res super. Se mi zdi, da je bila tekma zelo zanimiva od začetko do konca. Na zadnjem postanku sem bila zelo nervozna, saj sem vedela, da bo morala Polona zgrešiti, če bom jaz hotela zmagati in seveda jaz zadeti vse tarče. To se je na koncu tudi izšlo. Res pa mi je všeč tudi, da imamo sedaj zraven Anomarijo, saj z njo lahko vse veliko hitreje napredujemo”.

Uradni rezultati >>

Skupni vrstni red >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3