Nov odličen nastop Polone Klemenčič, Anamarija Lampič zopet najhitrejša

Slovenski biatlonki Polona Klemenčič in Anamarija Lampič sta se izkazali na sprinterski tekmi v Novem Mestu na Češkem.

Polona Klemenčič ima za seboj najboljšo sezono v karieri. Foto: Sloski

Na ženski 7,5-kilometrski sprinterski preizkušnji sta nastopili Polona Klemenčič in Anamarija Lampič. Slovenki sta zopet prikazali odličen nastop. Boljša je bila Polona Klemenčič, ki je z dvema kazenskima krogoma (1,1) zasedla 17. mesto. Na jutrišnji zasledovalni tekmi bo startala z zaostankom +1:16,3. V odlično tekaško formo se je vrnila Anamarija Lampič, ki je zopet postavila prvi čas teka med vsemi tekmovalkami. Žal se ji je danes zalomilo na postanku leže. Morala je v tri kazenske kroge. Veliko bolje ji je šlo stoje, kjer je zgrešila zgolj en strel, na koncu pa je na 40. mestu ujela eno točko svetovnega pokala.

Zmagala je z desetimi zadetimi streli Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, ki je za 20,5 sekunde prehitela rojakinjo Igrid Landmark Tandrevold, ki je šla v en kazenski krog. Tretja je bila Francozinja. Anais Bouchet-Chevalier.

Izjavi po tekmi (mp3):

Polona Klemenčič:Z današnjim rezultatom moram biti zadovoljna, tekaško je bila to res super tekma. Res pa mi je zelo žal zadnjega strela stoje. Poizkušala sem se zbrati, a mi je žal ta strel ušel. Rezultat je sedaj tak, kot je. Vseeno mislim, da je top 20 odličen rezultat zame in dobra popotnica za jutri.”

Anamarija Lampič: “Tekaški nastop je bil ponovno tisti pravi. Odlično sem se počutila na tistem nivoju, kjer bi rada bila. Na streljanju leže imam sedaj v zadnjem tednu nekaj težav, nekako ne najdem tistega občutka, ki sem ga imela  celo zimo. Stoje pa sem dobro opravila, škoda zadnjega strela, ki je bil zelo blizu.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3