Nov odličen nastop Polone Klemenčič

Polona Klemenčič je v Kontiolahtiju z 21. mestom prišla do nove zelo dobre uvrstitve na začetku sezone.

Polona Klemenčič je odlično začela sezono na Finskem. Foto: Sloski

Po tem, ko je na posamični tekmi z 19. mestom prišla do izida kariere, je Polona Klemenčič odlično nastopila tudi na sprintu v Kontiolahtiju. Tokrat je le za las zgrešila svojo najboljšo uvrstitev in je bila 21. Klemenčičeva je morala v en kazenski krog leže, stoje pa je zadela vse tarče. Odlična strelska forma in zelo spodbuden tek sta ji tako prinesla zelo dobro izhodišče za jutrišnje zasledovanje. Za zmagovalko Liso Thereso Hauser iz Avstrije, ki je zaela vse strele, je zaostala zgolj 52 sekund. Za najboljšo deseterico pa jo loči le 15 sekund. Žal jutri na startu ne bo Žive Klemenčič, ki je bila s tremi kazenskimi krogi (1,2) za las prekratka za jutrišnji nastop in je bila 71.

Huserjevi se je najbolj približala Lisa Vittozzi iz Italije, ki je z enim zgrešenim strelom zaostala 17 sekund. Tretja je bila Linn Persson iz Švedske, ki je zadela vseh deset tarč.

Izjava po tekmi (mp3):

Polona Klemenčič: “Za mano je ena super tekma. Zelo sem vesela, da sem ponovno osovojila točke in si zagotovila resnično dober položaj za jutrišnjo zasledovalno tekmo. Te tekme se res veselim. Tudi danes sem videla, da lahko grem skupaj z ostalimi tekmovalkami in sem vesela, da se je sezona začela tako dobro.”

 

Uradni rezultati>>

Deli novico

Petrol-BIA
Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.F. PREUSS125
1.K. KNOTTEN125
3.L. VITTOZZI122
36.A. LAMPIC16
43.L. REPINC7
1.P. NAWRATH102
2.J. STRELOW101
3.R. REES90
35.J. FAK18
36.A. VIDMAR14
39.L. PLANKO12
42.M. DOVZAN8