Nov odličen tek Anamarije Lampič

Anamarija Lampič je z vnovič najhitrejšim časom teka v Lenzerheideju prišla do zelo dobrega 14. mesta. Na zasledovanje tudi Živa in Polona Klemenčič.

Anamarija Lampič ne more skriti nasmeha po svojih tekaških nastopih. Foto: NordicFocus

V biatlonski konkurenci že zmanjkuje presežnikov za tekaške nastope Anamarije Lampič. Najboljša slovenska biatlonka je tudi tokrat krepko ugnala vso konkurenco v teku. Na žalost pa se ni najbolje spoprijateljila s streliščem na novem prizorišču svetovnega pokala – Lenzerheideju. Strelski izkupiček 2,2 je ob izvrstnem teku danes zadoščal za 14. mesto. Zaostanek za sobotno zasledovanje pa znaša + 1:31,0. Na strelišču v težkih snežnih razmerah v Švici se nista najbolj znašli niti Polona in Živa Klemenčič, ki pa sta si zagotovili sobotni nastop. Zaradi bolezni je brez nastopa ostala mlada Lena Repinc. Živa Klemenčič si je prvič v sezoni priborila nastop na zasledovanju, tokrat za 58. mesto. Boljši rezultat je zgrešila na drugem postanku, ko je morala v dva kazenska kroga in je nato 7,5-kilometrsko tekmovanje zaključila z zaostankom +3:21,5. Še štiri sekunde je bila počasnejša Polona Klemenčič, ki je na žalost morala v kar štiri kazenske kroge (2,2,) in je sobotni nastop ujela kot zadnja, 60.

Najboljše tri tekmovalke na tekmi so bile danes brezhibne na strelišču. Najhitreje pa je vse skupaj opravila Francozinja Justine Braisaz-Bouchet, ki je za 12 sekund prehitela Ingrid Landmark Tandrevold iz Norveške. Francozinja je imela drugi čas teka, za Lampičevo pa je zaostala 14 sekund. Tretja je bila danes Lisa Vittozzi iz Italije, ki bo v soboto startala s 17 sekundami zaostanka.

Zvočna izjava (mp3)

Anamarija Lampič: “Še sama ne vem, kako mi uspeva tako hitro teči. Še vedno imam povsem zamašen nos in niti ne vem, kako diham. Škoda je teh zgrešenih strelov. Predvsem me jezijo streli leže, ker vem, da sem sposobna več. Na treningih streljam ničle. Ne vem, kaj delam narobe. Morda sem celo preveč osredotočena na to, kar moram delati. Na treningih vse poteka bolj tekoče, bolj samozavestno, veliko manj razmišljam. Na tekmah pa sem zelo pozorna, da ne bi kaj spustila in se mi zdi, da bi morala le manj razmišljati. Tekaško pa resnično ne morem verjeti, da sem tako hitra, ker nimam občutka, da ubistvu sem tako hitra. Danes sem zelo trpela. Očitno gre in moj cilj je izpopolnjen. Prišla sem na zasledovanje. To je bil moj cilj pred začetkom sezone, da nastopam na čim več tekmah in mi sedaj zelo dobro uspeva. Sigurno me zanima tudi nedeljski skupinski start. Ni važno, četudi kot tritedesta, le da se uvrstim tja. To je vseeno tekma z le najboljšimi in če sem jaz zraven, bo to zagotovo dosežek z mene.”

Uradni rezultati >>

 

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3