Nov uspešen nastop Tima Mastnaka v Scuolu

V švicarskem Scuolu so se alpski deskarji in deskarke v lepem sončnem vremenu pomerili na tretjem paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v tej sezoni. Tim Mastnak – edini slovenski finalist – je bil po zmagi v kvalifikacijah odličen tudi v izločilnih dvobojih. Končal je tik pod stopničkami, na četrtem mestu. Rok Marguč je zasedel 24. mesto, Žan Košir in Gloria Kotnik pa sta po odstopu v prvi kvalifikacijski vožnji ostala brez uvrstitve.


Tim Mastnak v Scuolu še ni razočaral. (Foto: Miha Matavž)

Tim Mastnak je, tako kot lani, postavil najboljši kvalifikacijski čas. Za devet stotink sekunde je bil boljši od Avstrijca Andreasa Prommeggerja, na tretjem in četrtem mestu pa sta pristala Poljak Oskar Kwiatkowski in Italijan Mirko Felicetti. Prav ti štirje tekmovalci so se prebili tudi v zaključni del tekme, le da sta se hitrejša kvalifikanta na koncu borila za stopničke, počasnejša pa za zmago. Tretje mesto je po zmagi nad našim deskarjem osvojil Prommegger, prve zmage v karieri pa se je veselil Poljak Kwiatkowski. Mastnaka je v polfinalu ustavil Felicetti (v Scuolu je bil boljši že lani), v osmini in četrtfinalu pa njegova rojaka (Aaron March in Gabriel Messner) našemu asu nista mogla do živega.  

»Kvalifikacije so mi odlično uspele, prav tako prvi finalni vožnji. Nato pa mi je zmanjkalo nekaj prepotrebne moči. Najbrž je bilo očitno, da me je »pobralo«. Glede na moje stanje po novem letu (zaradi bolezni je jemale antibiotike, op.p.) sem z opravljenim zadovoljen in z dvignjeno glavo zapuščam Scuol,« je bil po tekmi zadovoljen Mastnak.

Rok Marguč je tekmo končal po dveh kvalifikacijskih vožnjah, na 24. mestu. »Druga kvalifikacijska vožnja je bila, kot je to letos pri meni že običaj, precej boljša od prve. Želja je bila tudi tokrat očitno prevelika. Ko bom sproščeno odpeljal tudi prvo vožnjo, se bom lahko znova uvrstil v finale,« nam je po tekmi povedal Laščan, ki se že veseli naslednjih dveh tekem prihodnji konec tedna v bolgarskem Banskem. Tam bosta, kot so danes sporočili z Mednarodne smučarske in deskarske zveze, na sporedu dva paralelna slaloma. Po prvotnem programu bi morali poleg slaloma izpeljati paralelni veleslalom, a zaradi pomanjkanja snega to ne bo mogoče.

V preveliki želji po novem veleslalomskem uspehu (v Cortini je bil tik pod stopničkami, na 4. mestu), se tako kot Marguču ni izšlo tudi Žanu Koširju. Tržičan je v prvi kvalifikacijski vožnji naredil napako in odstopil. »Lep sončen dan, minus osem stopinj in super sneg. Pogoji torej idealni. V želji, da bi že v prvi kvalifikacijski vožnji posegel po najboljšem času sem očitno precenil sposobnosti. Na enem izmed zavojev sem izgubil oprijem in posledično žal odstopil ter končal s tekmovanjem,« nam je po tekmi povedal Košir.

Še manj sreče kot Košir pa je imela Gloria Kotnik, ki je ob odstopu v prvi kvalifikacijski vožnji utrpela poškodbo kolena in končala v bolnišnici. »Gre za prav to koleno s katerim sem že imela težave. V tem trenutku težko rečem kaj bolj konkretnega, več bo znanega po opravljeni magnetni resonanci v Sloveniji,« nam je iz bolnišnice v Scuolu sporočila Kotnikova. V ženski konkurenci sta bili na vrhu Nemki. Zmagala je Caroline Langerhorst, drugo mesto je pripadlo Ramoni Hofmeister. Po zmagi nad Japonko Tsubaki Miki je tretje mesto osvojila domačinka Julie Zogg.

»Tekma je potekala v pravih zimskih razmerah, sneg je bil podoben severnoameriškemu. To je mnogim tekmovalcem povzročalo kar nekaj težav. Tudi našim. Žan in Gloria sta tako odstopila, Rok je morda v drugo premalo tvegal. Tim? Odlične kvalifikacije in super vožnje vse do polfinala. Potem pa mu je zmanjkalo moči. Ampak je med najboljšimi štirimi, super rezultat!« pa je vtise po tekmi strnil strokovni vodja paralelnih disciplin, Jure Hafner.

>>> Rezultati Scuol

Zvočne izjave:
Jure Hafner (MP3)
Tim Mastnak (MP3)
Rok Marguč (MP3)
Žan Košir (MP3)   

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES