Nove stopničke za Jureta Aleša, drugi v seštevku klasika

S tekmama v klasiku se je v Thyonu v Švici začelo finale svetovnega pokala v telemark smučanju. Tako kot na minulih tekmah sezone sta Slovenijo zastopala Jure Aleš in Maša Štrakl.Jure je znova blestel in že šestič v tej sezoni prišel na oder za zmagovalce. Z 1.05 sekunde zaostanka za zmagovalcem, Norvežanom Trymom Nygaardom Loeknom, je namreč zasedel drugo mesto. S tem je zabeležil že četrto drugo mesto v tej disciplini, isto mesto pa tudi v končnem skupnem seštevku. Alešu in Loeknu se je na stopničkah pridružil še vodilni smučar v skupnem seštevku Švicar Bastien Dayer.

V ženski konkurenci je slavila že pred časom znana zmagovalka letošnjega svetovnega pokala, Švicarka Amelie Wenger-Reymond, Maša pa je zasedla 13. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev sezone.

Jure Aleš: ”Današnji klasik mi je kar dobro uspel, a na žalost se ni izšlo za globus. Na tekmi sem končal kot drugi in tudi v skupnem seštevku kot drugi. Jutri na sprintu moram pokazati podobno vožnjo, da bom zadovoljen in upam na najboljše.”

Deli novico

Argeta-TEL

Ski-Slovenia-TEL
Kompas-RentACar-TEL
Halti-TEL
Cebe-TEL
Scott-TEL
Leki-TEL