Nove točke za Anamarijo Lampič v zasledovanju in prva tekma s skupinskim startom

V Lenzerheideju je Anamarija Lampič v zasledovanju zasedla 37. mesto. Znova je bila hitra na progi, a je zgrešila kar 11 tarč. 

Anamarija Lampič Foto: NordicFocus

Na prizorišču svetovnega prvenstva leta 2025 je bil danes dan za zasledovanje. V ženski konkurenci so startale tri Slovenke. najboljše izhodišče je imela Anamarija Lampič, ki pa je žal iz 14. nazadovala na 37. mesto. Sicer je bila ponovno izjemna v tekaškem delu tekmovanja, na žalost pa je zgrešila preveč strelov. Predvsem je jezna na zgrešene strele leže, ki jih je bilo kar 6. Še petkrat je morala v kazenski krog stoje, vseeno pa ujela nove točke za svetovni pokal, izšlo pa se ji je tudi za nastop na tekmi s skupinskim startom.

Polona in Živa Klemenčič sta obe napredovali po lestvici navzgor, a na žalost je bil njun začetni položaj predsednika slab, da bi prišle do točk. Polona Klemenčič je iz 60. mesta napredovala na 47., zgrešila je tri strele. Živa Klemenčič je zgrešila šestkrat in je končala na 56. mestu.

Zmago iz sprinta je ubranila Justine Braisaz-Bouchet, ki je sicer morala v tri kazenske kroge. Popoln francoski dan je dopolnila Julija Simon na drugem mestu, tretja je bila Marit Ishol Skogan iz Norveške. 

Zvočna izjava (mp3)

Anamarija Lampič: “Ne vem, kaj se dogaja na strelišču,  delam veliko preveč napak. Predvsem leže, ki mi gre na treningu zelo dobro. Ne vem, kaj delam na tekmi. Imam občutek dober, a streli so zelo razpršeni. Sedaj preko novega leta bova morala z Riccom najti rešitev,  da se to izboljša.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3