Novo izjemno napredovanje Cisarja

Alex Cisar je na zasledovalni tekmi zopet pokazal, da mu ta format tekmovanja izjemno ustreza. Napredoval je za 16 mest in zasedel končno 25. mesto. Do točk vnovič tudi Toni Vidmar.

Slovenski biatlonci so se odlično borili pred polnimi tribunami. Foto: Sloski

Alex Cisar je danes začel iz 41. mesta in takoj pokazal, da mu zasledovalne tekme zelo ustrezajo. Cisar se odlično znajde v gneči in je napredoval že v prvem krogu. Na strelišču je zopet kazal svojo mirnost in zanesljivost. Mimo tarče je sprožil le en strel na drugem postanku leže, vseh preostalih 19 tarč pa je pokril. Ob izvrstnem strelskem nastopu je ves čas napredoval po lestvici navzgor in končal na zelo visokem 26. mestu. Toni Vidmar je tudi uspel popraviti svoj začetni položaj. Vidmar je sprint zaključil na 37. mestu, danes pa je ciljno črto prečkal kot 35. Še boljšo uvrstitev so mu preprečile štiri napake na strelišču (2,0,1,1,). Rok Tršan je odločno napadal prve točke svetovnega pokala v tej sezoni, a se mu je nastop ponesrečil na drugem postanku leže, ko je moral kar v tri kazenske kroge. Skupaj je na celotni tekmi 4-krat tekel dodatnih 150 metrov in zaključil kot 51.

Na vrhu pa nič novega. Johannes Thingnes Boe si je v zadnjem krogu ponovno lahko privoščil zabavo z navijači. Na celotni tekmi niti za trenutek ni bila ogrožena prednost, ki si jo je priboril na sprinterski tekmi in tako suvereno prišel do nove zmage. Zopet je bil drugi njegov brat Tarjei, ki je danes zaostal 34 sekund. Da oder za zmagovalce tokrat ni bil povsem norveški je poskrbel Martin Ponsiluoma iz Švedske, ki pa je zaostal že debelo minuto za zmagovalcem.

Izjave po tekmi (mp3):

Rok Tršan: “Na prvem streljanju sem zgrešil en strel in na drugem tri. To je preveč in sem povsem izgubil stik. Nato sem večino časa tekel sam v ozadju. Sledila sta dve ničli stoje, a je bilo že prepozno.

Toni Vidmar: “Glede na razmere in na vzdušje sem danes poskušal biti maksimalno zbran. Poskušal sem se zbrati za vsak strel in na koncu 80-odstotna uspešnost, kar ni tako slabo, niti ni dobro. Spet ena povprečna tekma. Vesel sem rezultata in novih točk, za kaj več, pa bo potrebno pokazati še kaj več.”

Alex Cisar: “To je čar zasledovanja, da z dobrim streljanjem lahko napreduješ. Tako tudi jaz lahko dobro pokažem svojo močnejšo plat biatlona, ki je prav dobro streljanje. V teku se lahko malce šlepam in vseeno dosti napredujem. To se je danes pokazalo. Z devetnajstimi zadetimi streli sem s povprečnim tekom napredoval na 25. mesto.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3