Novo (staro) vodstvo strmi k napredku celotne reprezentance 

Slovenska biatlonska reprezentanca A je po koncu sezone 2023/24 dobila novega glavnega trenerja. Na mesto glavnega trenerja pa se je vrnil Janez Marič, ki je bil v zadnjih letih pomočnik, pred tem pa tudi že sam glavni trener reprezentance.

Janez Marič, foto: Sloski

Njegov pomočnik ostaja Boštjan Klavžar, na delo se je vrnil tudi priznani strelski trener Ljubo Tomažič, ki je v preteklosti že več let deloval v ekipi. Novo (staro) vodstvo je polno delavnega elana. Za ekipo je že končan osnovni bazični program treningov in se že posvečajo tudi hitrosti. Celotno vodstvo in tekmovalci so izjemno zagnani in si v prvi vrsti želijo napredka na vseh področjih. 

Tomas Globočnik, vodja panoge: “Janez Marič ima več kot dovolj izkušen in je zrel za izbrano pozicijo. Celoten strokovni štab mu zaupa mesto glavnega trenerja. Je človek, ki smo si ga želeli. Cilji za olimpijsko obdobje so jasni in to je vsaj ena medalja na igrah v Cortini. Mislim, da smo tega sposobni. Sedaj je na naši strani, da storimo vse, da to tudi dosežemo. Panoga je finančno stabilna in tako lahko optimistično že proti zimi. Znova imamo svetovni pokal na Pokljuki, kar je dodaten motiv za vse, čeprav je prišlo do nekaterih sprememb. Kadrovsko strukturiranje ekip je živo, zato se to vedno prilagaja. Letos B reprezentanca ni smiselna zaradi starosti tekmovalcev, naše osnovno vodilo pa je, da nikomur ne zapremo vrat ekipe. 

Janez Marič, glavni trener: “Ekipa ima nekaj novih obrazov, saj je zelo pomembno, da se dela na dolgi rok in se vedno strmi k prihodnosti. Sam sem veliko časa preživel v vlogi trenerja z vsemi mlajšimi tekmovalci in si želim, da dosežejo uspehe tudi v članski kategoriji. Ne bom izpostavljal imen, naš cilj za to sezono je, da napreduje celotna ekipa, da vsak tekmovalec in tekmovalka napredujeta. O konkretnih ciljih ne bom govoril, saj so ti jasno predstavljeni.” 

Ljubo Tomažič je dodana vrednost ekipi, z njegovim delom pa je zelo zadovoljna tudi Anamarija Lampič, ki najbolj rabi njegovo znanje. foto: Sloski

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3