Odličen nastop do zadnjega streljanja

V Soldier Hollowu se je dogajanje začelo z moško štafeto. Miha Dovžan, Toni Vidmar, Jakov Fak in Lovro Planko so bili na poti do odličnega rezultata, a so na koncu pristali na 13. mestu. Zmaga za Norvežane.

Lovro Planko se je vseeno boril do konca. Foto: NordicFocus

Dogajanje v ZDA se je za Slovenijo začelo odlično. Miha Dovžan je potrdil dobro formo iz Osla in z le dvema popravama stoje predal na 12. mestu, zaostanek pa je bil 39 sekund, kar je kazalo, da se da še veliko napredovati. Izjemno dobro se je na progi počutil Toni Vidmar, ki ga iz tira niso vrgle niti tri poprave, ena leže in dve stoje. Slovenska štafeta je bila že na devetem mestu, ko je s svojim nastopom začel Jakov Fak, zaostanek za vodilnimi pa + 1:25. Jakov Fak je bil tudi zelo hiter, tudi sam pa je imel dve popravi stoje, a ob težavah številnih je bila Slovenija na izvrstnem šestem mestu. Lovro Planko je začel spodbudno in imel eno popravo leže, na postanek stoje je prišel na sedmem mestu, tam pa moral v tri kazenske kroge in žal je zdrsnil na 13. mesto.

Prav tako tri kazenske kroge je imel v prvi predaji Sturla Holm Laegreid, kar pa ni ustavilo Norvežanov, ki so prišli do nove zmage. Druga je bila Italija in tretja Nemčija.

Izjavi po tekmi (mp3):

Lovro PlankoŽal sem zapravil odlično priložnost, ki smo jo imeli s fanti. Noge so se mi tako tresle in trije kazenski krogi. Upam, da bo na preostalih tekmah bolje.”

Ricco Groß: “Izgledalo je zelo dobro do zadnjega streljanja Lovra. Ne vem, kaj se je zgodilo. Na koncu 13. mestu in smo nezadovoljni. Moramo sprejeti to in je tako, kot je.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3