OFEM: Skakalci po diskvalifikaciji ostali brez medalje

Na ekipni tekmi smučarjev skakalcev v Planici v okviru Olimpijskega festivala evropske mladine v Furlaniji Julijski krajini so naši skakalci zasedli nehvaležno 4. mesto po diskvalifikaciji v prvi seriji.

Luka Filip © OKS

Že kmalu se je naši četverici v sestavi Nik Heberle, Luka Filip, Nik Gostiša Lah in Enej Faletič primerila diskvalifikacija, saj je neustrezne smuči po mnenju Age Baczkowske imel naš prvi tekmovalec. Po prvi seriji so naši tako zasedali osmo mesto s 344,6 točkami predvsem po zaslugi daljave dneva Filipa, ki je doskočil pri 99 metrih. 

V finalni seriji so naši imeli s 461,9 točkami drugo oceno serije, boljši so bili le prvaki iz Avstrije, ki so za skoraj sto točk ugnali konkurenco. Srebro so osvojili Poljaki s 86,2 točkami zaostanka, bron Nemci s 102,2 točkami zaostanka. Četrti so bili potem naši skakalci, ki so s sedmimi skoki za Avstrijci zaostali 170 točk, realno pa bi torej morali končati na drugem mestu.

Skakalci bodo še eno priložnost za lov na medalje imeli čez dva dni na mešani ekipni tekmi, ki bo tudi zaokrožila program smučarskih skokov na letošnjem OFEM.

Uradni rezultati >>

Deli novico