OFEM: Slovenske biatlonke poskrbele že za celoten paket kolajn

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine v finskem Vuokattiju odlične rezultate dosegajo tudi slovenske biatlonke. Lena Repinc, Klara Vindišar in Kaja Zorč so skupaj na sprintu in individualni tekmi poskrbele za celoten komplet kolajn.

Lena Repinc je prišla do zlate kolajne na individualni preizkušnji. Foto: OKS

Tekmovalni spored na Finskem se je pričel s sprintersko tekmo, kjer sta se še posebno izkazali Kalra Vindišar in Kaja Zorč. Vindišarjeva je z zgolj enim strelom stoje morala priznati premoč le Švedinji Sari Andersson, ki je bila prav tako z enim zgrešenim strelom hitrejša za 35 sekund. Klara Vindišar pa ni bila osamljena Slovenka na zmagovalnem odru, sa je pet sekund za njo brez zgrešenega strela zaostala Kaja Zorč. Odličen slovenski dan na sprintu sta potrdili Lena Repinc s sedmim in Kaja Marič z 28. mestom.

Izjemne slovenske nastope je danes na individualni tekmi dopolnila Lena Repinc, ki je  z le enim zgrešenim strelom na štirih strelskih postankih prišla do zlate kolajne in dopolnila celoten komplet kolajn za slovenske biatlonke na Finskem. Vindišarjeva in Zorčeva sta tudi danes tekmovanje zaključili ena za drugo. Žal sta imeli nekaj težav na strelišču, saj sta obe prejeli pet kazenskih minut. Zorčeva je bila na koncu 18., Vindišarjeva pa 19. Kaja Marič je individualno tekmo s sedmimi zgrešenimi streli končala na 45. mestu.

Uradni rezultati tekmovanj >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3