OPA: Jošt Trtnik dvakrat zlat na igrah v Gibswillu

V švicarskem Gibswillu so na 60 metrski skakalnici potekale OPA igre za skakalce in skakalke rojene leta 2009 ali kasneje. Dve zlati medalji je osvojil 13-letni Jošt Trtnik, Slovenija se domov vrača še z enim srebrom ter s tremi bronastimi medaljami.

Slovenska skakalna delegacija v Švici © SloSki

V konkurenci skakalcev je Jošt Trtnik (SSK Ilirija) zmagal s 65.5 metri pred Avstrijcem Davidom Gruberjem, ki je pristal pri metru manj, bron je osvojil Tilen BIzjak (SK Zagorje) z 62 metri, točko in pol je za medaljo na 4. mestu zaostal Tej Logar (SK Zagorje), peti je bil Nik Rekar (SSK Norica Žiri) še z dodatnimi 6 desetinkami zaostanka za Logarjem. Prvo deseterico sta na 9. in 10. mestu zaokrožila Jaka Perne (SSK Mengeš) in Erik Tomažič (SSK Mengeš). Med skakalkami je zmaga odšla v Avstrijo z Amy Doegl, srebro je osvojila še ena Avstrijka; Anna Brandner, bron pa Taja Terbovšek (SSK Ljubno BTC). Nina Kontrec (SSK Ilirija) je zasedla 5. mesto, takoj za njo je končala Živa Živic (SSK Velenje), 12. je bila Mia Ingolič (SSK Ilirija). Ula Vodlan (SK Zagorje) je zasedla 14. mesto, Zarja Kopač (SSK Norica Žiri) je bila na 18. mestu.

Najboljši med skakalci © SloSki

Slovenija I v postavi Logar, Bizjak in Trtnik je zanesljivo osvojila zlato medaljo med skakalci, Slovenija II v postavi Rekar, Perne in Tomažič je bila bronasta, le 3,1 točke za srebrnimi Avstrijci. Med skakalkami je bila prva Avstrija I pred Slovenijo II v postavi Živic, Kontrec in Terbovšek, bron je osvojila Slovenija II v postavi Kopač, Vodlan ter Ingolič.

Najboljše med skakalkami © SloSki

Najboljše ekipe med skakalci © SloSki

Najboljše ekipe med skakalkami © SloSki

Uradni rezultait >>

Deli novico