Orli samozavestno na svetovno prvenstvo v poletih

Najraje letimo. Z dušo, srcem in zanosom. Člani slovenske reprezentance v smučarskih poletih, ki bodo branili barve Slovenije na FIS svetovnem prvenstvu so pripravljeni. O podrobnostih in ciljih so skupaj s strokovnim vodstvom spregovorili na novinarski konferenci v Ljubljani.

Slovenski orli pred svetovnim prvenstvom na Kulmu 2024, foto: SloSki

Robert Hrgota, glavni trener

Na Kulm potujejo Anže Lanišek, Lovro Kos, Timi Zajc, Peter Prevc in Domen Prevc, za šestega člana se bomo odločili do srede. V četrtek so na sporedu kvalifikacije, v petek in soboto posamična preizkušnja ter v nedeljo ekipna. Prihajamo s poljske ekipne turneje, kjer pa se nismo pogovarjali veliko o poletih. Fantje poznajo stvari, ritem pa je bil intenziven, tako da smo bili zbrani na samo turnejo. Ekipna generalka je bila uspešna. Mislim, da gremo lahko z veseljem na Kulm. Poljska turneja je sicer super, a morda časovna umestitev ni bila najboljša. Bila pa je to zelo lepa izkušnja, upam na čim več takih turnej. Zdaj pa gredo fantje spet lahko malo uživati na polete. En trening bomo naredili prej še v Planici, da ostanemo v ritmu, preizkusimo še zadnje stvari, v sredo individuvalna vadba, potem smo pa že v Avstriji.

Anže Lanišek

Veselim se svetovnega prvenstva v poletih na Kulmu. Mislim, da grem lahko povsem sproščeno. Cilj je, da letim čim dlje, čez 240 metrov. Da ne bo tako, kot je bilo v Planici, ko je bil le en takšen polet. Poljaki so naredili lepo gesto v Zakopanah, morda le časovnica ni bila ravno prava, ker so to izpeljali po poskusni seriji. A zelo lepo, da so se spomnili, kako radi me imajo. Dobro je bilo, odplesal sem nekakšen zmajev ples.

Peter Prevc

To sezono mi gre res kar dobro, veliko je dolgih skokov. Takrat, ko tekmovalec s tekmovalne rampe skoči daleč, dobi zadoščenje, da je naredil nekaj dobrega in to je tisto pravo. S spomini se vračam na Kulm, to so trenutki, ki jih v življenju ne doživiš prav velikokrat. Zdaj bo pa izziv, saj zadnji dve izkušnji nista najboljši, poleti niso bili najboljši. Po prvem poletu bomo videli kako bo šlo tokrat.

Domen Prevc

Povsod sem motiviran, da mi uspe, povsod imam fokus, letalnice pa so tiste, ki me še bolj dvignejo. Na Kulm grem uživati, ne glede na kako se bo razpletlo. Če bom osredotočen na svoje naloge, na to, kar moram jaz narediti, se bo razpletlo, kot si želim.

Timi Zajc

Vse je v redu po trenutku slabosti v Zakopanah. Nekih pričakovanj na Kulmu nimam, vemo pa, da bo trening zelo pomemben, dva skoka bosta zelo pomembna, potrebno bo preživeti najprej to in potem bomo šli naprej.

Lovro Kos

Sem miren, samozavesten, počutim se močnega in res se veselim poletov na Kulmu.

Deli novico