Paralelni slalom v Moskvi odpovedan

Mednarodna smučarska zveza je v nedeljo sporočila, da je za 26. februar napovedani paralelni slalom za svetovni pokal v ruski Moskvi odpovedan. Razlog odpovedi so slabe epidemiološke razmere in s tem povezani izzivi. Ruski organizatorji so že napovedali, da bodo tekmo organizirali decembra 2022. Alpske deskarje naslednje tekme za svetovni pokal tako čakajo marca v italijanskem Pinacavallu, na naši Rogli in v nemškem Berchtesgadnu.


Paralelni slalom v Moskvi je bil vedno zelo dobro obiskan. © Andrey Kulagin

Najboljše alpske deskarje in deskarke, ki so se včeraj pomerili za olimpijske kolajne v paralelnem veleslalomu čaka nekaj več kot mesec dni tekmovalnega premora, saj je za 26. februar načrtovani paralelni slalom v ruski Moskvi žal odpovedan zaradi slabih epidemioloških razmer in s tem povezanimi izzivi. Organizatorji so napovedali, da bodo paralelno tekmo za svetovni pokal v ruski prestolnici organizirali decembra, torej bo to ena izmed prvih tekem v naslednji sezoni.

Lani je v Moskvi izmed Slovencev nastopil samo Žan Košir (2. mesto), Tim Mastnak in Rok Marguč pa sta se nastopu po karanteni in počitku zaradi okužbe s koronavirusom takrat odpovedala.

Naslednja postaja svetovnega pokala alpskih deskarjev in deskark bo tako italijanski Pinacavallo (12. in 13.3.), kjer se bodo pomerili v posamičnem in ekipnem paralelnem slalomu. Le nekaj dni kasneje (16.3.) bo na Rogli na sporedu zadnji paralelni veleslalom za svetovni pokal v tej sezoni, 19. in 20.3. pa bosta v nemškem Berchtesgadnu še zadnji posamični in ekipni paralelni slalom.   

 

 

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES