Planica tik pred uradno potrditvijo SP v poletih 2028

Dolina pod Poncami je v pričakovanju dodelitve novega svetovnega prvenstva v poletih. Kandidaturo za izvedbo prvenstva leta 2028 je Smučarska zveza oddala že lani spomladi, danes pa bo na Islandiji znana še uradna odločitev o tem, kdo bo gostil najboljše letalce na smučeh v letu 2028.

Planica v boju za organizacijo svetovnega prvenstva v smučarskih poletih za leto 2028 nima protikandidata, zato gre pričakovati, da bo današnja odločitev na razglasitvi Mednarodne smučarske zveze (FIS) v islandskem Reykjaviku zgolj formalnost. Odločitev bo padla danes ob 20:30 uri, neposredni prenos bo na voljo tukaj.

Planica je v zgodovino vpisana kot prva, ki je gostila svetovno prvenstvo v poletih in sicer leta 1972, zadnjega, sedmega pa leta 2020, ko je izvedbo prvenstva zamaknila pandemija koronavirusa, prvič pa smo najboljše letalce na svetu pod Poncami lahko spremljali pod žarometi. Kandidatura za osmo svetovno prvenstvo v poletih v Planici je bila oddana tudi z željo po tem, da bi dolina pod Poncami čez štiri leta prvič gostila tudi boje skakalk za snežinke na tekmi svetovnega prvenstva v poletih.

Deli novico