Po slabšem začetku odlično nadaljevanje Slovencev

Slovenska moška štafeta je v Ruhpoldingu prišla do devetega mesta, priložnost pa je bila tudi za še boljšo uvrstitev.

Toni Vidmar je nastopil kot zadnji mož slovenske postave in priboril deveto mesto. Foto: Gepa

Za Slovenijo je v Ruhpoldingu štafeto začel Miha Dovžan,  ki je pravi specialist za to pozicijo v slovenski izbrani vrsti. Dovžan je znan po svoji hitrosti in natančnosti na strelišču in v tem slogu je začel tudi danes. Na strelskem postanku leže je imel le eno popravo, a je bil povsem v stiku z najhitrejšimi na progi. Nekoliko nenavadni se je zalomilo pri streljanju stoje, ko zadnja tarča ni in ni hotela pasti. Zgrešil je tudi tri poprave in Slovenija je morala v kazenski krog. Dovžan  je tako Jakova Faka podal v boj iz 21. mesta. Od tod se je začelo le še slovensko napredovanje po lestvici navzgor. Fak je potrdil odlično formo in napredoval do 15. mesta. Fak je moral na obeh postankih enkrat popravljati, da je zadel vse tarče. Še boljše pa sta nastopila najmlajša v današnji štafeti. Alex Cisar je nastopil v tretji menjavi, Toni Vidmar pa v četrti. Oba sta bila brezhibna na strelišču in zelo dobra v teku. Cisar je tako najprej napredoval do 11. mesta, Vidmar pa do končnega devetega z le malenkostnim zaostankom za osmo Finsko in sedmo ZDA. Daleč niso bile niti šesta Ukrajina, peta Italija in četrta Švedska. 

Do zmage so prišli Norvežani, ki so ta čas razred zase. Čeprav so v prvi predaji enako kot Slovenci šli v kazenski krog, so na koncu slavili prepričljivo s pol minute prednosti pred domačini Nemci. Tretji so bili Francozi, ki so tudi šli v kazenski krog.

Izjave po tekmi (mp3):

Miha Dovžan: “Z današnjo tekmo ne morem biti zadovoljen, tako slabe tekme do sedaj še nisem imel. Upam, da je bilo to zadnjič. Mi je zelo žal, ker sem v tak položaj spravil tudi ostale. Nikakor mi ni ratalo zadeti tistega zadnjega strela. Nekako sem mislil, da je že padel, sem imel puško že skoraj na ramah. Nato sem se moral šenkrat pripravit in se nisem dosti zbral, tako da sem šel v kazenski krog”.

Jakov Fak: “Začetek je bil drugačen, kot smo si predstavljali. Miha je predal na 21. mestu in bilo je zelo težko loviti ostale. Vsi so bili večinoma v grupah in sem jih poskušal loviti. Dal sem vse od sebe, streljal sem zelo hitro. Zato sem tudi imel dve popravi, bilo je malce nezbranosti. Vse je bilo v želji, da poskušam zmanjšati razliko za fanta, ki sta bila na vrsti za mano”. 

Alex Cisar: “Za menoj je še ena dobra tekma, žal pa se nam ekipno čisto na začetku ni izšlo vse po načrtu. Nič ne de, smo ekipa, držimo skupaj. Nobenemu se nič ne očita. S svojo tekmo pa sem zelo zadovoljen. Na tekmi sem se dobro počutil in na strelišču sem bil 100-odstoten”.

Toni Vidmar: “Zelo naporna tekma. N začetku smo izgubili stik in smo nato lovili. Sam s seboj sem zelo zadovoljen, saj sem bil zelo skoncentriran nase in mi je uspel dober nastop”.

Ricco Gross: “Dovžanovo streljanje stoje je bilo slabo. Ne vem, kaj se je zgodilo. Zadel je štiri strele, nato pa petega zgrešil in tudi vse poprave so šle mimo. Brez tega kazenskega kroga mislim, da bi bili danes brez težav v najboljši šesterici. Na koncu smo deveti. Sem zelo zadovoljen z obema mladeničema, ki sta bila prvič letos v ekipi in sta bila brezhibna. Tudi Jakov je tekmoval dobro, kot to počne vedno”.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3