Polona Klemenčič na zasledovanju do 22. mesta

Polona Klemenčič je v ponovno meglenem Oberhofu prišla do še enega zelo dobrega rezultata. Pred številnimi gledalci je zasledovalno tekmo končala na 22. mestu.

Polona Klemenčič se je odlično borila v zahtevnih razmerah. Foto: Sloski

Polona Klemenčič si je z odličnim sprintom, ki ga je končala na osmem mestu, priborila odlično izhodišče za današnjo 10-kilometrsko zasledovalno tekmo. Žal pa se Klemenčičeva na začetku tekmovanja, ko se je na prizorišče nenadno spustila megla, ni najbolje znašla. Na strelskih postankih leže je morala sprva v en kazenski krog, v drugo pa v dva. Vseeno ni obupala in se je zbrala za postanka stoje. Prvič se ji je pripetila klasična biatlonska napaka, ko je prehitro ustrelila peti strel in sledil je še četrti kazenski krog na tekmi. Na zadnjem postanku so padle vse tarče, v težkih razmerah pa so imele težave številne biatlonke in Polončičeva je vse eno končala na zelo dobrem 22. mestu. Natopila je tudi Anamarija Lampič, ki tekme izkorišča zato, da se po  bolezni vrne v pravo formo. Kljub temu, da je morala v sedem kazenskih krogov (2,0,2,3) je uspela napredovati za sedem mest in je bila 51.

V težkih razmerah je z neverjetno strelsko predstavo do naslova prvakinje prišla Francozinja Julia Simon, ki je zadela kar 19 tarč. Do naslova je prišla iz 10. mesta po sprintu. Srebro je s štirimi zgrešenimi streli osvojila svetovna prvakinja iz sprinta, domačinka Denise Herrmann-Wick. Za Francozinjo je zaostala 27 sekund. Še deset več je zaostala Marte Olsbu Roeiseland, ki je s tretjim mestom še povečala svojo zbirko medalj na svetovnih prvenstvih.

Izjavi po tekmi (mp3):

Polona Klemenčič: “Zanimivo tekmovanje. Na nastrelitvi ni bilo megle in vetra, potem pa se je po startu pojavila megla. V leže sploh nisem vedela, kam streljam- Vseeno sem poskušala narediti največ, a mi je žal zadnjega strela na prvem postanku stoje. Sprožila sem prehitro in je šel žal mimo. Za zadnje streljanje sem se zbrala in poskušala iztržiti največ, me je pa nato v zadnjem krogu malce začelo pobirati. Vseeno sem zadovoljna s tekmo, bila je zanimiva. Zdi se mi, da sem oddelala dobro”.

Anamarija Lampič: “Danes sem izpolnila cilj, ta je bil, da me tekmovalke niso ujele za en krog. Tekaško je bilo že boljše, kto na sprintu. Na strelišču na prvem postanku nisem videla nič in sem bila presenečena, da sem zgrešila le dvakrat. Nasplošno sem s celotnim streljanjem zadovoljna, ker sem sploh prvič streljala v taki megli. Čez diopter se rez težko vidi in sem vesela, da sem v drugo leže naredila nulo in nato zgrešila dva in tri v stoje. Borila sem se do ciljne črte in za mano je super tekma.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3