Polona Klemenčič na zasledovanju napredovala do novega rezultata kariere

V Hochfilznu so ženske opravile z zasledovalno tekmo. Izjemen nastop je uspel Poloni Klemenčič, ki je iz 43. mesta napredovala vse do 17. Anamarija Lampič je po v naprej začrtane planu tekmo izpustila.

Polona Klemenčič je prišla do nove uvrstite kariere. Foto: Sloski

Anamarija Lampič je v Hochfilzen prišla zaradi nastopa na jutrišnji štafeti. Nastop v sprintu je prišel izjemoma, kljub izjemnemu izhodišču pa se je glavni trener Ricco Gross odločil, da se drži načrta in ne Lampičeva tekmo v zasledovanju izpustila. Zato pa je izjemno nastopila Polona Klemenčič, ki je bila po sprintu 43. Danes je na prvih dveh postanki zadela vse tarče, nato je morala v dva kazenska kroga, a je na zadnjem strelskem postanku zopet pokrila vse tarče.  18 zadetih strelov ji je omogočilo,  da je napredovala kar za šestindvajset mest in tekmovanje zaključila kot 17., kar je njen nov najboljši rezultat kariere.  Za tri mesta je napredovala tudi Živa Klemenčič, ki pa ji je na žalost malce zmanjkalo do točk in je bila 46. 

Do zmage je iz tretjega mesta prišla Julia Simon iz Francije, izjemen napredek je uspel Ingrid Landmark Tandrevold, ki je iz trinajstega mesta prišla do drugega. Tretja je bila Marketa Davidova.

Zvočni izjavi (mp3):

Polona Klemenčič:S svojim nastopom sem zelo zadovoljna. Mislim, da sem na progi naredila super, imela sem vrhunske smuči.  Žal sem na tretjem postanku dvakrat zgrešila,  a sem zelo vesela napredka na zasledovalni tekmi.

Ricco Gross: “Anamarija danes ni tekmovala, zakar obstaja veliko razlogov. Imela je zelo naporen pretekli teden s štirimi tekmami. Pred dvema dnevoma je dosegla res izjemen rezultat, česar smo zelo veseli, a po dogovoru med trenerji in tekmovalka, je bila skupna odločitev, da danes ne nastopi. Bolje je imeti en dan počitka več in dan za trening. Sedaj je že osredotočena na jutrišnji nastop v štafeti.

Uredni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3