Polona Klemenčič ostaja v igri za nedeljsko tekmo s skupinskim startom

Polona Klemenčič je v Annecyu pokazala novo izvrstno tekaško predstavo. Imela je deseti čas teka, a je morala v dva kazenska kroga in sprint v Franciji zaključila na 32. mestu.

Polona Klemenčič je v vrhunski formi. Foto: Gepa

Na tokratnem sprintu v Annecyu je bila Polona Klemenčič edina slovenska predstavnica. Še enkrat več je pokazala, da je v vrhunski tekaški formi, saj je postavila 10. čas teka med vsemi tekmovalkami. Na streljanju leže je bila brezhibna in obetal se ji je vrhunski rezultat. Žal je nato stoje zgrešila dvakrat in morala v dva kazenska kroga. Ob zelo zanesljivih tekmicah, pa je na koncu nove točke svetovnega pokala osvojila na 32. mestu. Ima odlično izhodišče za napredovanje na jutrišnji zasledovalni tekmi, še vedno pa ostaja v igri tudi za nedeljski nastop na tekmi s skupinskim startom. Tretnutno je na 30. mestu svetovnega pokala.

Najhitrejša na 7,5-kilometrski preizkušnji je bila brez zgrešenega strela Švedinja Anna Magnusson, ki je 12 sekund prehitela rojakinjo Lin Persson, ki je morala v en kazenski krog. Tretja je bila Nemka Denise Herrmann-Wick z enim zgrešenim strelom leže.

Zvočna izjava (mp3):

Ricco Gross: “Polona je bila danes zelo hitra v teku, čeprav se zjutraj ni počutila najbolje. Z njenim streljanjem stoje nisem zadovoljen, saj sta dva strela preveč. S to formo je sposobna z enim zgrešenim strelom biti okoli top 10 in jutri jo čaka še veliko dela.”

Polona Klemenčič: “Z današnjo tekmo sem kar zadovoljna, glede na to, da sem prehlajena in se v zadnjih dneh nisem počutila najboljše. Naredila sem super tekmo, čeprav se tekaško nisem počutila najboljše, a rezultati kažejo drugače. Strelsko mi je žal zadnjega strela stoje, ker sem predolgo čakala in je šel še mimo. So zelo majhni zaostanki, tako da lahko jutri veliko napredujem, če se vse poklopi. Upam, da bo šlo po mojih željah.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3