Polona Klemenčič povsem za konec na 22. mestu

Polona Klemenčič je tudi v Oslu dobila priložnost, da nastopi na tekmi s skupinskim startom. Na tretji zaporedni tekmi med biatlonsko elito je bila 22.

Polona Klemenčič je sedaj že vajena startov z 29 tekmovalkami ob sebi. Foto: Sloski

Slovenska biatlonka Polona Klemenčič je dobila čast, da je nastopila prav na zadnji tekmi sezone svetovnega pokala. V Oslu je bila na startu tekme s skupinskim startom najboljših biatlonk na svetu. Klemenčičeva je potrdila odlično tekaško formo ob koncu leta, malce več pa je bilo težav na strelišču. Že na prvem postanku je morala v dva kazenska kroga. V drugo je zadela vse strele in ujela tekmice, nato pa morala do konca tekme še v tri kazenske kroge in višje od 22. mesta ni zmogla. 

Do zmage z zgolj enim zgrešenim strelom je prišla Hanna Öberg, ki je za 22 sekund prehitela Norvežanko Marte Olsbu Roeiseland, ki je sklenila svojo kariero. Tretja je bila Francozinja Anais Chevalier-Bouchet, ki je morala kar v tri kazenske kroge, a je bila izjemno hitra,

Zvočna izjava (mp3):

Polona Klemenčič: “Za današnjo tekmo sem zvedela 4 ure pred startom, da imam zagotovljen nastop. Bila je težka tekma, veliko megle. Poskušala sem narediti najboljše, kar se je dal. A žal tudi na zadnjem streljanjem dva mimo. Sem pa vesela, da sem nastopila tudi na zadnji tekmi sezone. Za mano je res odlična sezona in upam, da bodo takšna presenečenja tudi v naslednji.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Petrol-BIA
Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.F. PREUSS200
2.L. JEANMONNOT197
3.V. VOIGT165
35.A. LAMPIC29
48.L. REPINC7
1.P. NAWRATH177
2.S. SAMUELSSON176
3.T. BOE140
29.A. VIDMAR37
38.L. PLANKO21
39.J. FAK18
44.M. DOVZAN8