Polona Klemenčič sezono začela z rezultatom kariere

Polona Klemenčič je na individualni tekmi v Kontiolahtiju z 19. mestom prišla do uspeha kariere. Živa Klemenčič je tekmovanje zaključila na 57. mestu.

Polona Klemenčič je že na prvi tekmi sezone izpolnila enega izmed ciljev sezone. Foto: Sloski

Z individualno preizkušnjo na 15 kilometrov so sezono svetovnega pokala začele tudi biatlonke. Na Finskem se je izkazala Polona Klemenčič.  Slovenska biatlonka se je odločno podala na progo in navdušila s tekaško in strelsko formo. Nastopa sicer ni začela najbolje, saj je na prvem strelskem postanku leže in stoje pridelala minutni pribitek. V nadaljevanju, ko so ustale biatlonke začele grešiti na sterlišču, pa je Polona Klemenčič umirila svojo roko in do konca zadela vseh 10 tarč. Zanesljivo se je pomikala po rezultatski lestvici navzgor, na koncu pa je prišla do zelo dobrega 19. mesta, s čimer je za mesto popravila svoj najboljši izid kariere.  Živa Klemenčič  je na prvem strelskem postanku zadela vse tarče, nato pa je vedno zgrešila enkrat. Skupaj je nabrala tri minute priitka, v cilju pa zaostala +6:27 kar je zadoščalo za 57. mesto.

Rumeno majico vodilne v skupnem seštevku je z izjemno predstavo oblekla Švedinja Hanna Öberg. Švedinja je bila v teku razred zase, na strelišču pa je zadela prvih 18 strelov. Kljub napaki pri predzadnjem naboju pa njena zmaga ni bila orožena, saj je nato zadela tudi zadnji strel. Do drugega mesta je z vsemi dvajsetimi zadetimi streli prišla Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold, ki je zaostala +36,5 sekunde. Tretja je bila Italijanka Lisa Vittozzi, ki je zgrešila zgolj en strel na prvem strelskem postanku in je zaostala 39,7 sekunde.

Zvočni izjavi (mp3):

Polona Klemenčič: “Z današnjo tekmo sem resnično zadovoljna, to je moj najboljši rezultat kariere.  Zelo sem vesela, ker sem videla, da sem na progi lahko skupaj z ostalimi. Na strelišču sem ostajala zbrana. Prva dva postanka vsakič po en zgrešen strel, a sem vedela, da še ni nič izgubljeno. Borila sem se do konca in sem zelo zadovoljna.”

Ricco Gross, glavni trener A ekipe: “Danes smo zelo zadovoljni z nastopom Polone. Top 20 in njen najboljši rezultat kariere. Tudi Živa je bila na dobrih pozicijah s termi zgrešenimi streli. Tudi njen rezultat je dober. Seveda smo veseli. Tudi jutranji rezultati iz pokala IBU so bili dobri. Mislim, da smo naredili korak naprej.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3