Polona Klemenčič v Östersundu do rezultata kariere v svetovnem pokalu

Polona Klemenčič je na individualni preizkušnji v Östersundu prišla do svoje najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu. Tekmo je končala na 10. mestu.

Polona Klemenčič v letošnji sezoni premika osebne mejnike enega za drugim. Foto: Gepa

Slovenska biatlonka Polona Klemenčič je bila letos že na 8. mestu v sprintu na svetovnem prvenstvu v Oberhofu, a ker od letošnje sezone tekme svetovnega prvenstva ne štejejo več za svetovni pokal, je današnje 10. mesto na individualni preizkušnji najboljši rezultat kariere Polone Klemenčič v svetovnem pokalu. Pot do uspeha je tlakovala z izjemno dobrim tekmo in zanesljivim streljanjem. Na zahtevnih in odlično pripravljenih progah v Östersundu je imela Klemenčičeva 11. čas teka, na strelišču pa je svoji edini napaki naredila na postankih leže. Po enkrat je tako zgrešila na prvem in tretjem postanku, kar je na najdaljši biatlonski tekmi pomenilo dve minuti pribitka. Klemenčičeva je bila stoje 100-odstotono zanesljiva. Ob izjemnih tekmovalnih pogojih je slovenska junakinja dneva na koncu ujela najboljšo deseterico na svetu in prišla do novega osebnega mejnika. Druga Slovenka Anamarija Lampič je na strelišču pridelala šest kazenskih minut (1,2

3,0,2), kar je danes zadoščalo za 61. mesto.

Brez konkurence je bil italijanski dvojec Dorothea Wierer in Lisa Vittozzi. Obe tekmovalki sta zadeli vseh 20 tarč, hitrejša pa je bila Wiererjeva. Na tretjem mestu je tekmovanje z eno kazenski minuto zaključila Nemka Denise Herrmann-Wick.

Izjava po tekmi (mp3):

Polona Klemenčič: “Z današnjo tekmo sem zadovoljna. Leže sem naredila eno napako na prvem streljanju in nato ista napaka še na drugem postanku leže. Dva zgrešena strela, a sem zelo vesela ničle stoje. Zelo sem vesela, da sem prišla v top 10, s tem pa sem si zagotovila tudi nastop na tekmi s skupinskim startom v nedeljo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3