Premierna zmaga Slovenk na super ekipni tekmi

Nika Križnar in Nika Prevc sta v japonskem Zau poskrbeli še za prvo zmago Slovenije na super ekipnih tekmah. S suvereno predstavo in vodstvom vse od prvega skoka naprej pa je Slovenija znova prevzela tudi vodstvo v pokalu narodov.

Stopničke na super ekipni tekmi v Zau 2024, foto: SloSki

Super ekipno tekmo v Zau je za Slovenijo odlično odprla Nika Križnar, ki je bila s 95 metri najboljša po prvi skupini tekmovalk, prednost pred Japonsko je znašala 2,4 točki, pred tretjo Avstrijo pa 3,6 točk. V drugi skupini je Nika Prevc s 94.5 metri prav tako zelo dobro opravila s svojim nastopom v prvi seriji in je z 226,1 točkami še povečala prednost Slovenije, ki je po prvih skokih vodila 4,3 točk pred Avstrijo in že 9,4 točk pred Kanado.

Nika Prevc in Nika Križnar po zmagi v Zau, foto: SloSki

V drugi seriji je Križnarjevi uspel še boljši skok, dolg 98 metrov, naši pa sta občutno povečali prednost pred zasledovalkami. Kanada je zaostajala 15,7 točk, Avstrija pa še 1,1 točke več na tretjem mestu. Prevc je s 97.5 metri prav tako dodala metrom prve serije, Niki pa sta pred finalno serijo imeli 472,2 točk oz. 14,1 točk prednosti pred Kanado ter že 20,7 pred Avstrijo. Zanesljivo slovensko zmago, jubilejno 10. na ekipnih tekmah s pridihom skakalk, je Nika Prevc potrdila s 97 metri in skupno 722,2 točkami. 12,5 točk sta na drugem mestu zaostali Kanadčanki Abigail Starte in Alexandria Loutitt, tretji Avstrijki Jacqueline Seifriedsberger in Eva Pinkelnig sta zaostali 12,5 točk.

Anže Lavtižar, Katra Komar, Nika Prevc, Nika Križnar, Gaber Arh in Lojze Petek, foto: SloSki

Slovenija je z današnjo zmago znova prevzela vodstvo v skupni razvrstitvi pokala narodov, prednosti pred Avstrijkami je 12 točk.

Izjave po tekmi

Nika Križnar (MP3): “Super tekma je za nama. Zelo sem vesela, da nama je uspelo. Že nestrpno se veselim jutrišnje tekme.”

Nika Prevc (MP3): “Kljub temu, da danes moji skoki niso bili čisto pravi, sva še vseeno z Niko prikazali skoke premočne za vse in sva bili na koncu zelo zadovoljni.”

Anže Lavtižar (MP3): “Še en uspešen dan je za nami v Zau z novo zmago na super ekipni tekmi. Naveza Nika in Nika je danes delovala odlično in z lahkoto pokorila konkurenco. Jutri gremo še na zadnjo tekmo in upajmo, da se lahko še enkrat dokažemo kot ekipa v zelo dobri luči.”

Jutri se bodo skakalke v Zau pomerile na še eni posamični tekmi, nato pa se bo karavana preselila na Ljubno ob Savinji.

Uradni rezultati >>

Deli novico