Prva zmaga Nike Prevc na Japonskem

Na prvi tekmi smučarskih skakalk v japonskem Zau je zanesljivo zmagala Nika Prevc, le pol točke je za zmagovalnim odrom zaostala Nika Križnar, točke je z 18. mestom osvojila tudi Katra Komar.

Zao, stopničke na prvi tekmi sezone 2023/24, foto: NordicFocus

Nika Prevc je na tretji tekmi japonske turneje prvič ugnala vso konkurenco. Z 98.5 metri in 122,8 točkami je zanesljivo vodila že po prvi seriji pred Kanadčanko Alexandrio Loutitt s 94 metri ter 111,3 točkami, tretja je bila Norvežanka Thea M. Bjoerseth s 94.5 metri in 110,6 točkami. Nika Križnar na 7. mestu z 89 metri in 105,4 točkami ni bila preveč zadovoljna s prvim skokom, Katra Komar je bila  87 metri in 93,7 točkami na 20. mestu.

V finalni seriji je Komar skočila 89.5 metrov in je s 190,9 točkami napredovala na 18. mesto. S tretjo oceno finala, s 97 metri in s skupno 216,2 točkami se je tik pod zmagovalni oder prebila Križnar, ki je le za pol točke zaostala za Loutittovo, ki je v finalu skočila 98.5 metrov in torej zbrala 216,7 točk. Na drugem mestu je s četrtega po prvem končala domačinka Juki Ito s 101.5 metri in 223,1 točkami, do pete karierne zmage pa je s 96 metri in 235,2 točkami zanesljivo skočila Nika Prevc!

Nika Prevc po zmagi v Zau, foto: NordicFocus

Prva zmaga Nike Prevc na Japonskem

Izjave po tekmi

Nika Prevc (MP3): “Danes me veseli, da po težavah v Sapporu in malo slabših skokih, sem danes sploh prvo serijo oddelala zelo suvereno in sem dosegla še en odličen rezultat.”

Nika Križnar (MP3): “Prva tekma v Zau je zaključena. Sama nad samo sem mogoče majčkeno razočarana s prvim skokom. Majčkeno je bila želja previsoka in potem so bile posledice vidne. Sem pa toliko več dodala v drugem skoku in sem na koncu lahko zelo zadovoljna s četrtim mestom. Hkrati pa sem zelo zadovoljna tudi z Niko Prevc, ki je ponovno zmagala in izenačil število zmag skupaj z mano, skupaj jih imava po pet.”

Anže Lavtižar (MP3): “Super začetek tekmovalnega vikenda v Zau s ponovno zmago Nike Prevc in 4. mestom Nike Križnar, ki je v prvi seriji žal naredila manjšo napako. Tudi Katra Komar ponovno med dvajseterico. Jutri gremo lahko z dvignjeno glavo naprej in upajmo, da bomo s takim tempom lahko nadaljevali še naprej v vikend.”

Jutri bo v Zau na sporedu super ekipna tekma na kateri bosta za Slovenijo skakali Nika Prevc in Nika Križnar.

Uradni rezultati >>

Deli novico