PVN: Druga zmaga Nike Križnar z več kot 40 točkami prednosti

Nika Križnar je, tudi z rekordom skakalnice, zelo zanesljivo dobila tudi drugo tekmo poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu, tokrat je konkurentke ugnala za več kot 40 točk. Nika Prevc je zasedla sedmo mesto.

Zmagovalni oder na drugi tekmi poletne velike nagrade © SloSki

Na drugi tekmi v francoskih Alpah je Nika Križnar na svoji četrti mednarodni tekmi v tej sezoni še tretjič pometla s konkurenco. Drugo tekmo poletne velike nagrade v Courchevelu je dobila z rekordnimi 133 ter v finalu s 128.5 metri, skupno je zbrala 231,7 točk. Kar 43,4 točk je na drugem mestu zaostala Japonka Sara Takanaši s 118.5 in 128 metri (z višjega zaletišča), tretja je bila Kanadčanka Alexandria Loutitt s 116 in 125 metri ter 182,9 točkami. Nika Prevc je po boljšem finalnem skoku končala na 7. mestu s 103 in 122 metri ter 147,2 točkami. Na 16. mestu je tekmo končala Ajda Košnjek, Katra Komar pa je tokrat zasedla 22. mesto.

Poletna velika nagrada se bo prihodnji teden nadaljevala v poljskem Ščirku.

Izjavi po tekmi

Nika Križnar (MP3): “Odlično zaključen drugi dan. S svojimi skoki sem zelo zadovoljna. Danes so bili še na malo višjem nivoju kot včeraj. Naredila sem še tisto piko na i z doskokom, ki je včeraj manjkala. Zelo sem vesela. Hvala celotni ekipi, ki me podpira in mi stoji ob strani. Čestitke tudi vsem ostalim.”

Zoran Zupančič (MP3): “Prvo postajo poletne velike nagrade so zaznamovala predvsem nova pravila, drugačni pristopi, več živčnosti. A mi smo izredno zadovoljni predvsem s tem, da je bila tudi Nika Križnar tista, ki je zaznamovala prvo prizorišče. Od prvega do zadnjega skoka je kazala, da je trenutno v res dobri formi, dva razreda boljša od ostalih. Pobrala je obe zmagi, danes z neverjetno prednostjo in rekordom skakalnice. S tem smo res lahko zadovoljni. Tudi ostale tekmovalke solidno. Predvem Nika Prevc bi bila lahko tudi v boju za stopničke, če bi uspela sestaviti dva skoka, kot jih zna. Bila pa je močna, v ospredju. Danes je bila s poskusnim skokom in finalnim povsem pri vrhu. Katra Komar se tu ni znašla, to je bilo slabše kot na treningu. Tudi Ajda Košnjek je bila malenkost slabša kot na treningu. Pokazali pa smo, da znamo, da lahko in s tem smo izredno zadovoljni.”

Uradni rezultati >>

Deli novico