PVN: Lanišek v Hinzenbachu le za Kubackim

Na predzadnji postaji letošnje poletne velike nagrade je Anže Lanišek na srednji skakalnici v Hinzenbachu zaostal le za Poljakom Dawidom Kubackim, točke še Timiju Zajcu in Patriku Vitezu.

Najboljši trije v Hinzenbachu © SloSki

Srednja skakalnica v Hinzenbachu, najmanjša naprava med vsemi v sezoni, je gostila peto od šestih posamičnih tekem letošnjega poletja. Na štartu je bila zbrana skoraj vsa smetana svetovnega skakanja,manjkali so najboljši Norvežani in nekateri Slovenci. Prvič sta se med elito letos preizkusila Anže Lanišek in Timi Zajc, ob njima sta skakala še Patrik Vitez in Jernej Presečnik. Z izjemo slednjega so se vsi zavihteli med dobitnike točk, najbolj pa se je izkazal Lanišek. Z 92 in 88.5 metri ter 246,3 točkami je premoč priznal le Poljaku Dawidu Kubackemu, ki je skočil 94 in 93.5 metrov, z 265,7 točkami pa je bil razred zase. Tretje mesto je z 90 in 92.5 metri ter 246,1 točkami zasedel domači veteran Manuel Fettner. Zajc je v finalu pokvaril svojo uvrstitev, skočil je 86 ter 81.5 metrov in je z 210,0 točkami končal na 23. mestu, še pete točke v tej sezoni pa je vknjižil Vitez, ki je s 85 in 81 metri ter 206,9 točkami končal na 27. mestu.

Anže Lanišek © SloSki

Skupno pred zadnjo tekmo vodi Kubacki z 280 točkami. Prihodnji konec tedna se bo poletna velika nagrada končala v Klingenthalu, kjer bodo tekmovali tako skakalci kot skakalke.

Izjava po tekmi

Anže Lanišek: “Že od prvega skoka naprej sem se dobro počutil in potem sem nekako stopnjeval. Morda finalni ni bil moj najboljši, a moram biti kar zadovoljen. Še vseeno sem delal, v preletu je bila kvaliteta in dobro me je odnašalo in potem sem bil drugi.”

Uradni rezultati >> 

Deli novico