PVN: Mark Hafnar v Rašnovu zablestel s petim mestom

Na drugi tekmi poletne velike nagrade v romunskem Rašnovu je mladi Mark Hafnar predse spustil le štiri skakalce, tekmo je končal na odličnem 5. mestu, kar je daleč najboljši rezultat zanj v karieri. 

Mark Hafnar © SloSki

Že po prvi seriji tekme na srednji napravi je bil Mark Hafnar v izjemnem položaju, saj je s 95 metri in 120,5 točkami na tretjem mestu zaostajal samo za Bulgarom Vladimirjem Zografskim s 96 metri in 121,5 točkami ter Švicarjem Gregorjem Deschwandnom s 95.5 metri in 121,3 točkami. V finalni seriji je 21-letni Slovenec pristal pri 90.5 metrih in je z 232,6 točkami končal na petem mestu, prehitela sta ga Japonec Ren Nikaido z 233,2 točkami in Švicar Remo Imhof z 235,3 točkami. Nove zmage se je razveselil Zografski z 252,0 točkami pred včerajšnjim zmagovalcem Deschwandnom, ki je zbral 251,1 točk.

Tudi tokrat je do točk skočil Rok Oblak, ki je po 16. oceni finala zasedel 20. mesto, Peter Prevc in Žak Mogel sta ostala brez finalne serije. Do konca poletne velike nagrade so na sporedu še tri tekme, dve v Hinzenbachu naslednji teden ter finale v Klingenthalu v začetku oktobra.

Izjava po tekmi

Mark Hafnar: ” Z današnjo tekmo sem zelo zadovljen. Prva serija je bila malenkost boljša od druge, a oba skoka sta bila zadovoljiva. Veselim se naslednjih tekmovanj, upam, da nadaljujem v trenutnem slogu.”

Uradni rezultati >>

Deli novico