PVN: Na finalni tekmi Ema Klinec manj kot točko pred Niko Križnar

Tudi sedmo, finalno tekmo poletne velike nagrade je v nemškem Klingenthalu dobila Slovenka, po šestih zmagah Nike Križnar pa je bila tokrat najboljša Ema Klinec. Na koncu je le za 0,8 točke ugnala reprezentančno in klubsko kolegico, ki je bila druga, na devetem mestu je končala Nika Prevc. 

Najboljše tri na finalni tekmi sezone © SloSki

Tudi na finalni tekmi poletne sezone so naše skakalke dokazale, da so v zelo dobri formi. Po prvi seriji je sicer vodila svetovna prvakinja iz Kanade, Alexandria Loutitt s 139.5 metri in 125,5 točkami pred Emo Klinec, ki je skočila 131.5 metrov in je zbrala 122,4 točk, tretja je bila Nika Križnar s 130 metri in 118,8 točkami. Nika Prevc je s 124.5 metri in 94,4 točkami zasedala 15. mesto, v finalu sta bili z 20. in 29. mestom tudi mladi Taja Bodlaj in Ajda Košnjek, na 39. mestu je finalno tekmo sezone končala Katra Komar.

V finalni seriji je Košnjek napredovala do 24. mesta, boljša je bila tudi Bodlaj, ki je na koncu zaokrožila prvo petnajsterico uvrščenih. S še enim skokom dolgim 124.5 metrov je s 198,7 točkami napredovala tudi Prevc, ki je končala na 9. mestu. Ob koncu tekme je tekmovanje malce prekinjal veter, ki pa naših dveh tekmovalk ni oviral, ampak ju je odnesel v dno skakalnice. Križnar kar do 141.5 metrov in 246,4 točk, odlična je bila nato s 137 metri tudi Klinec, ki je zbrala 247,2 točk in je kot prva letos premagala Niko Križnar. Drama pa ob skoku Loutitt, ki je zaradi sunka vetra kmalu po odskoku izgubila kontrolo nad smučmi in je padla, a na srečo brez resnejših posledic, zasedla pa je končno 25. mesto. Na tretjem je tako končala Avstrijka Jacqueline Seifriedsberger z 211,5 točkami.

Ema Klinec in Nika Križnar © SloSki

Najboljša ekipa poletja 2023 © SloSki

Poletno veliko nagrado je tako prepričljivo drugič dobila Nika Križnar, Slovenke pa so znova končale na prvem mestu tudi v pokalu narodov. Naslednja preizkušnja naše skakalke čaka v jutri z mešano ekipno preizkušnjo, v sredo pa se bodo popoldne od 16. ure naprej merile za naslove državne prvakinje v Kranju.

Izjavi po tekmi

Ema Klinec: “Danes sem končno tudi na tekmi skakala zelo dobro. Oba skoka sta bila vrhunska, zato sem zelo vesela, da sem izkušnjo iz Rašnova postavila v svoj prid. Zelo lepo. Z Niko sva bili v Rašnovu zelo skupaj, kot tudi danes. Rada bi ji čestitala za izjemno poletje, res je dokazala, da so bili njeni skoki na vrhunskem nivoju čez celotno sezono. Tu je bila celotna konkurenca, zato je vse skupaj še slajše. Zdaj imamo res veliko motivacijo, veselje za nadaljnje delo. Verjamem, da se bomo tudi v zimi še tako veselili, a seveda je potrebno ostati zbran.”

Nika Križnar: “Lahko rečem, da cilja popolnoma sicer nisem izpolnila, a vseeno si to vzamem kot zmago. Čez celotno tekmovanje sem morala ostati mirna, veter se je menjal in v takem primeru ni varno iti “na glavo”. Res sem skušala ostati zbrana. Tekma je bila res težka, sploh finalna serija v katero sem šla z mešanimi občutki, nisem ravno vedela v kaj se podajam. Sem pa vesela, da sem naredila to kar sem si zaželela. Tudi najdaljši skok. Imela sem precej višine, iskreno sem se v nekem trenutku malo ustrašila, ostala za smučko. Vseeno sem zelo zadovoljna. Tudi z rezultati celotne ekipe. Vesela sem, da je tudi Emi uspelo ostati mirna po tako dolgem čakanju. To je kar težko, v čevljih imamo zagozde, noge zato postanejo omrtvičene. Zelo sem ponosna na celotno ekipo, super delamo. Tudi mlajši dekleti sta poskakali kot se spodobi. Hvala celi ekipi od trenerjev do serviserja in novega fizioterapevta.”

Najboljše tri skakalke poletnega dela sezone 2023 © SloSki

Uradni rezultati >>

Deli novico