PVN: Slovenija tik pod zmagovalnim odrom v Klingenthalu

Na sklepni tekmi poletne velike nagrade v nemškem Klingenthalu je Slovenija na mešani ekipni tekmi zasedla 4. mesto, zmagala je Nemčija pred Japonsko in Avstrijo.

Nika Križnar © SloSki

Slovenija je v prvi seriji prikazala štiri zelo solidne skoke. Ema Klinec je pristala pri 122 metrih, Timi Zajc je bil najdaljši s 132.5 metri, Nika Križnar je skočila 123 metrov, Anže Lanišek pa kot naš zadnji 126 metrov, a podobno kot Križnar v težjih razmerah kot na začetku serije. Slovenija je s 439,1 točkami zasedala tretje mesto, ki si ga je delila z Japonsko, vodilna Nemčija je zbrala 462,1 točk, druga Avstrija pa 444,7 točk.

V finalni seriji je Klinec skočila pol metra manj kot v prvi seriji, kar je naše potisnilo na četrto mesto. Zajc je v finalni seriji pristal pri 123 metrih, kar je naše še utrdilo na četrtem mestu, zaostanek za stopničkami se je povečal že na 15 točk za Japonsko, Nemčija je na vrhu imela že skoraj 50 točk prednosti, Avstrija na drugem mestu pa trideset pred Slovenijo. Dober skok je za konec poletne velike nagrade prikazala Nika Križnar, pristala je pri 128 metrih, Slovenija pa je ostala na četrtem mestu po treh skupinah finalne serije, a zaostanek za Avstrijo, ki je padla na tretje mestu se je zmanjšal le na slabih šest točk, Japonska je bila pred našimi enajst točk, Nemčija pa že dobrih petdeset. Lanišek je dolgo čakal na svoj nastop, saj je odpovedalo zalivanje na zaletišču, naposled pa je le dobil zeleno luč in je pristal pri 129 metrih. S skpno 919,0 točkami je Slovenija zasedla končno 4. mesto. Avstrija je na tretjem mestu na koncu zbrala 923,1 točk, drugouvrščena Japonska 932,0 točk, zmagovalka Nemčija pa 976,2 točk.

Izjava po tekmi

Nika Križnar: “Za nami je težka tekma. Mislim, da lahko rečem, da sta fanta naredila večji napredek s posamične tekme, z Emo pa sva naredili več nekih napak, ki so se kupučile tekom tekme. Mogoče so bile vmes tudi kdaj slabše razmere. Vem, da bi bili lahko z lahkoto, če bi naredili skoke kot na posamičnih tekmah, tudi na stopničkah. Na žalost so se nam stopničke izmuznile. Šola za naprej, upajmo, da bo naslednjič nova priložnost za stopničke. Hvala ekipi, v Klingenthalu smo končali, zdaj pa se vračamo na dolgo pot domov.”

V Kranju bo v sredo na sporedu državno prvenstvo s pričektom ob 16. uri s poskusno oz. kvalifikacijsko serijo.

Uradni rezultati >>

Deli novico