RAW AIR: Slovenija tudi na Holmenkollnu razred pred vsemi

Na slovitem Holmenkollnu nad Oslom je slovenska skakalna reprezentanca v postavi Urša Bogataj, Lovro Kos, Nika Križnar in Timi Zajc izjemno prepričljivo dobila še tretjo in hkrati zadnjo tekmo mešanih ekip v olimpijski sezoni 2021/22.

Veselje nad Oslom © SloSki

Po suvereni zmagi v Willingenu in na olimpijskih igrah v Pekingu je bila pred Slovenijo še ena priložnost za zmago na slovitem Holmenkollnu. Zoran Zupančič in Robert Hrgota sta v ekipo postavila Uršo Bogataj, Lovra Kosa, Niko Križnar in Timija Zajca, ki so blesteli na dopoldanskem treningu pred tekmo nad Oslom. Bogatajeva je sijajno odprla tekmo s 127.5 metri in zanesljivim slovenskim vodstvom s 116,7 točkami pred Japonsko, ki je imela 105,5 točk, tretja Avstrija je denimo imela 89,2 točk. V drugi skupini je Kosa odneslo do 130.5 metrov, naši pa so še povečali prednost pred konkurenco.

Nika Križnar je s 121.5 metri utrdila slovensko prednost na vrhu, piko na i prvi seriji pa je pritisnil Timi Zajc s 130.5 metri v zadnji skupini, kar je bil še tretji najboljši dosežek v posamezni skupini v prvi seriji. Slovenija je na poti do tretje zmage na mešanih tekmah v tej sezoni imela 473,7 točk po prvi seriji, druga Japonska 423,4 in tretja Avstrija 418,7 točk.

Timi Zajc zmago potrdil z daljavo tekme

Finalno serijo je Bogatajeva odprla s 120.5 metri, kar je Slovenijo jasno ohranilo na vrhu rezultatske razpredelnice pred Japonsko in Avstrijo. Kos je v finalu skočil 123.5 metrov, pred zadnjima skupinama pa je prednost Slovenije pred Japonsko znašala 64,4 točk, tretja Avstrija je zaostajala 75,1 točk.

V tretji skupini finalne serije je Križnarjeva skočila 118 metrov, slovenska prednost pa se je še povečala in sicer na 75,3 točk pred zasledovalci. Zajc je s skokom dneva, 132 metri vrhunsko potrdil tretjo slovensko zmago na tretji mešani tekmi olimpijske sezone, Slovenija pa je slavila kar s 75,2 točkami prednosti pred Avstrijo, 76,0 točk je zaostala tretja Norveška.

Slovenija je prvič zmagala v zasedbi Urša Bogataj, Lovro Kos, Nika Križnar in Timi Zajc © SloSki

V pokalu narodov skakalci četrti, skakalke zanesljivo prve

V pokalu narodov v moški konkurenci je Slovenija na četrtem mestu, vodstvo pa je danes prevzela Avstrija pred Nemčijo, tretja je Norveška. Slovenke zanesljivo ostajajo na prvem mestu v ženski konkurenci pred Avstrijkami.

Izjave po tekmi

Urša Bogataj (MP3): “Z današnjimi skoki sem zadovoljna. Morda so bili na treningu vseeno malo boljši, a je bilo v redu. Mislim, da smo vsi dobro poskakali in smo lahko veseli.”

Lovro Kos (MP3): “Lepo smo odskakali kot ekipa. Tudi moji skoki so se malo povrnili na nivo, kjer so bili prej, tako da sem zelo zadovoljen.”

Nika Križnar (MP3): “Z današnjimi skoki sem deloma zadovoljna. Na tekmi sem pokazala malenkost slabše skoke kot na treningu, a je bilo še vseeno zadovoljivo. Meni se zdi, da smo kot ekipa pokazali res s kakšnega testa zmo, lahko smo zelo zadovoljni in ostale reprezentance se nas lahko kar močno bojijo.”

Timi Zajc (MP3): “Zelo sem vesel, da smo bili spet na stopničkah. Cel dan sem delal zelo lepe skoke, tudi ekipa je res odlično oddelala, tako da smo si spet zaslužili zmago.”

Zoran Zupančič (MP3): “Super ekipno tekmovanje. Vseh osem skokov je zadostovalo na koncu za 75 točk prednosti. Misli, da smo s tem potrdili tudi mešano zmago na olimpijskih igrah. Včeraj nisem, pa bi danes rad čestital novi mladinski svetovni prvakinji Niki Prevc in podprvakinji Taji Bodlaj.”

Robert Hrgota (MP3): “Za nami je odlična tekma mešanih ekip. Vsi štirje so danes oddelali na zelo visokem nivoju. Všeč mi je, da sta oba fanta opravila dva vrhunska skoka, sploh Timi. Želim si, da jutri na posamični tekmi nadaljujeta v tem ritmu, vemo pa, da so ostali fantje tudi močni. Res se veselim vikenda v Oslu in gremo v boj!”

Jutri in v nedeljo bosta nad Oslom na sporedu posamični preizkušnji, ki bosta znova šteli za seštevek RAW AIR turneje za razliko od današnje preizkušnje.

Uradni rezultati >>

Deli novico